Wpis z mikrobloga

#polityka Co trzeba mieć w głowie by głosować na Tuska i całą tą pro europejską bandę i wierzyć im, że serio chodzi im o demokracje praworządność i te inne frazesy które ta ekipa ma często na ustach może mi ktoś wyjaśnić jak można być tak naiwnym?
#bekazlewactwa
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 39
@FrizPL_: no to misiu powiedz na kogo uważasz powinniśmy głosować? Na jedną z porytych lewicowych partii? A może na pis który jest rzędy wielkości gorszy od po, a może na jedną z konfederacji które to już zupełnie powalonymi partiami są. No co trzeba mieć w głowie aby na nich głosować? No chyba, że jesteś naiwniakiem łapiącym się na niskie podatki :).

Nie ma to jak zielone konto z rana :)
  • Odpowiedz
  • 38
@lobo: dlaczego PiS jest gorszy od PO? Styl rządow jest podobny xD

@FrizPL_: A gdzie ty byłeś przez ostatnie 8 lat pod kamieniem? Uwielbiam takie poranne narzekania na "wymień partie" bez wskazania alternatywy :)
  • Odpowiedz
  • 4
@lobo: 1. PO przejęło siłowo telewizję i toczy w niej swoją propagandę. A mięli przecież zlikwidować w 24h (tak mówił wasz idol)
2. Pieniądze zamiast na onkologie poszły na telewizje
3. Rozliczenia są tylko pozorne xD
4. Co z tymi 100 konkretami przed wyborami?

Nie mów mi, że PO z PiSem nie są podobni
  • Odpowiedz
@sipson204: Choćby w dziesiątkach afer które były na porządku dziennym kiedy rządzili, po święte nie jest, ba nie nazwę jej dobrą partią, ale porównując do pis to się robi o wiele lepsza, ale to akurat żadne osiągnięcie. Serio za pisu nie było wręcz tygodnia gdzie nie było jakiejś dużej afery.
  • Odpowiedz
@lobo: 1. PO przejęło siłowo telewizję i toczy w niej swoją propagandę. A mięli przecież zlikwidować w 24h (tak mówił wasz idol)

1. to nie mój idol bo ja nie jestem wyznawcą żadnej partii, ja jestem pragmatykiem
2. Zgadzam się, że to zrobili, ale uważam, że zrobili to jak najbardziej słusznie i zmiana między dzisiejszą tvp, a tą za rządów pis (gdzie pis też ją w zasadzie siłowo przejął i zmienił prawo
  • Odpowiedz
PO w żadnym wypadku nie jest dobrą partią i to jest fakt, ale z aktualnych partii to jest niestety najbardziej pragmatyczny wybór i tyle, pis to najgorsza możliwa opcja, konfederacje również są pełne katotalibów, a reszta lewicowych to po prostu śmiech przez łzy. Ba w zasadzie najbezpieczniejszą opcją jest aktualna sytuacja gdzie po nie ma samodzielnej większości i musi się dogadywać choć wolałbym aby nie musiało się dogadywać z lewicą i psl.
  • Odpowiedz
@FrizPL_: ktoś kto twierdzi, że PiS = KO miał chyba 10 lat w 2015 roku...

Ja tylko przypomnę mem, który funkcjonował przez pierwszą kadencję PiSu. W drugiej traktowaliśmy już wszystko już jako normalność, przyzwyczailiśmy sie, głównie za sprawą propagandy i "symetrystów". Zadziałał też efekt gotowania żaby i znudzenie.

To jest straszne jaką pamięć złotej rybki mają ludzie w Polsce... I jak szybko przechodzą do normalizacja patologicznych zachowań, w tym wypadku
garm - @FrizPL: ktoś kto twierdzi, że PiS = KO miał chyba 10 lat w 2015 roku...

Ja t...

źródło: 1000012754

Pobierz
  • Odpowiedz
@FrizPL_ pisowcy wprowadzili reformę podatków zwaną Nowym Ładem i był to taki bubel biurokratyczny, że ostatnie czego chcę to pisania przez tych samych ludzi nowej konstytucji. Niewyedukowany plebs pokroju pisowców czy konfokacapów nie powinien być dopuszczany do stanowisk decyzyjnych - określenie "gówniane midasy" nie wzięło się z kosmosu.
  • Odpowiedz