Aktywne Wpisy

tojapaweu +47
Miesiac temu zapytałem się księgowej, czy mogę sam rozliczyć PIT. Odpisała mi to co na screenie.
Myślę no dobra, to niech kliknie. Dziś otrzymuje fakturę a tam “Rozliczenie PIT 120 netto”.
I generalnie już tam c--j z tymi 150 zł (nie jestem vatowcem). Uważam, że to trochę nieładnie z jej strony, bo nie dostałem informacji, że płacę za to dodatkowo. To tak jakbym jej teraz wystawił fakturę, że zareklamowałem ją na wykop.
Myślę no dobra, to niech kliknie. Dziś otrzymuje fakturę a tam “Rozliczenie PIT 120 netto”.
I generalnie już tam c--j z tymi 150 zł (nie jestem vatowcem). Uważam, że to trochę nieładnie z jej strony, bo nie dostałem informacji, że płacę za to dodatkowo. To tak jakbym jej teraz wystawił fakturę, że zareklamowałem ją na wykop.
źródło: image_picker_78EF39A7-28FA-4EA6-9D1F-99BD5061E328-10976-0000050F0F22F381
Pobierz
KitaxKita +345
Często pojawia się argument
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura
no ogólnie konfitura ma rację, ale forma protestu jest zła
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura

Czy te wszystkie zwolnienia które obecnie obserwujemy w dużych miastach PL (nie tylko IT, ogólnie jakiekolwiek prace biurowe) to Waszym zdaniem jedynie przejściowa korekta czy stały trend? Czy mając nikłe doświadczenie w tego typu pracach warto w ogóle iść na poważnie w taką korpo-karierę, czy może lepiej sobie darować i spróbować czegoś zupełnie innego?
#praca #pracbaza #pracait #korposwiat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@Alfiarz: w drugą stronę ściągają za to do nas Hindusów i Kolumbijczyków; nawet na zadupiach już potrafi być w fabryce smrodu połowa obsady spoza Europy;
Rynek pracy w Polsce zdetonowano dosyć demokratycznie :/
Ale reszta budowlańców i zawodów fizycznych nie. Będą budowane drogi, mosty, fabryki. Tym bardziej jak nie będzie się opłacało kupować mieszkań na wynajem, to przeciętny Janusz zamiast kupować 10 kawalerek, to otworzy fabrykę garnków, więc będzie potrzebna hala, wyłożyć kostką, mechanik i ślusarz do maszyn itd.
Zresztą zawody fizyczne to nie tylko budowlanka. Mechanik zawsze będzie miał pracę, bo samochody nadal będą
Jakoś części do samochodów produkujemy. Ale tylko dlatego, bo Niemiec dużo płaci, a i tak taniej niż Chińczycy. Nie liczy się tylko cena, ale też jakość. Dlatego IT w Polsce się
W Polsce nie było do tej pory REITów.
Zobacz,