Wpis z mikrobloga

@Dragonan: Większość porażek jednak możemy upatrywać w loży przeciwników Polski, bo odpowiedzialny jest za nie PiS, który w niej zasiada i piastuje fotel prezesa. A kto tych antypolaków do tej pory popiera?
  • Odpowiedz
@Dragonan: wszystkie jego argumenty są prawdziwe ale zabrakło najważniejszej konkluzji, że system ETS to zwykły zamach na nasze pieniądze i powinien być zlikwidowany
Ten chłop jest zwykłym opłaconym ekooszołomem.
Według niego to nasza wina, że chcą nas okraść xD
  • Odpowiedz
@Dragonan
Hałabała znowu p------i jak potłuczony

Wiedzieliście od dawna, że d--------ą nam karę to dlaczego nie zbieraliście pieniędzy zawczasu

Czy ktoś się mnie zapytał czy chcę być obłożony podatkiem bo ktoś inny tysiąc kilometrów stąd ustalił, że mu się nie podoba, że mam wolność wyboru auta którym jeżdżę? No nie sądzę bo zdaje się, że koncerny motoryzacyjne zaczynają przegrywać starcie z wolą konsumentów i mimo dopłat, propagandy i zakazów jakoś nie pchają
  • Odpowiedz
@pangkor: a opłata za ścieki i za śmieci i to że nie wolno ich wywalać do rzeki czy lasu też jest zamachem na pieniądze? Czemu emisję do atmosfery miałyby być darmowe, skoro później wszyscy płacimy za efekty tych emisji?
  • Odpowiedz
@2mack: ale dlaczego tylko europa płaci a wytwarza ok 7% emisji. Bzdura i zamach na kase. Jak chcesz to płać sobie nawet ets5 i ratuj planete
  • Odpowiedz
@pangkor: Dlaczego Chiny idą na maxa w oze? Już maja 1/3 pradu z Oze i najwiekszy przyrost mocy na świecie, ponad połowa nowych aut w Chinach to elektryki, przecież maja kopalnie węgla z 10 razy wieksza wydajnoscia niż nieroby na Śląsku?
  • Odpowiedz
@Leniek:

Unia Europejska w 2021 roku odpowiadała za około 7,33% globalnych emisji CO2, a w 2023 roku jej udział spadł do około 7%

Wpisz sobie w google to znajdziesz
  • Odpowiedz
@pangkor: my tez byśmy nie płacili, ale politycy w Polsce liza po jajach górników od zawsze. Francja, Szwecja, Finlandia i inne kraje nie płacą ets, albo w śladowych ilosciach. Miłość do węgla kosztuje.
  • Odpowiedz
tylko węgiel sie liczy, żadne oze czy atom. Gornik powinien zarabiac 100k zl na miesiąc i emerytura po 10 latach.

@marek-pikador: W którym miejscu tak napisałem?
Ba, uważam, że te wszystkie związki zawodowe powinno się w-----ć na pysk.

Tylko że też nie jestem naiwny i nie uważam, że jak postawisz za darmo elektrownię atomową to będziesz miał rachunki za darmo.
Weź popytaj po ile prosumenci sprzedawali prąd do sieci 10
  • Odpowiedz
@pangkor: gatunek ludzki w imię krótkoterminowej rywalizacji plemion potrafi pogrzebać swoją przyszłość. Ale wbrew pozorom nie jest tak źle. Z warstwą ozonową się udało, Chiny szybciej osiągną neto-zero CO2 niż Europa. Jeszcze tylko brakuje by w USA rządził ktoś kto nie głosi antynaukowych bzdur.
  • Odpowiedz