Aktywne Wpisy

tesknilam_ +772
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +753
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

źródło: image
PobierzIMO nie jest trudny.
Po prostu nie jest tak wygodny jak Windows.
@abeborak: piękny oksymoron.
Żeby było na niego więcej oprogramowania.
Już się wzięły. Jest Ubuntu, jest gówniany, więc z niego nie korzystamy. Po prostu.
@abeborak:
- standard POSIX implementowany przez nakładki do niedawna wymagające ściągania plików .exe/.msi wprost z internetu
- instalacja wymajająca przeklikiwania się przez kolejne ekrany, wybierania jakichs opcji etc. zamiast pojedyńczej komendy
i wisienka na torcie: menu start napisane w React Native ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wonsz337: o witam szanownego pana doktora habilitowanego z własnym biznesem i nagrodą nobla ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Bpnn:Ugównić go nie ugównisz, dopóki źródła są otwarte. Nawet masz już dostępne korpodistro, jak Ubuntu, czy RedHat, ale zawsze możesz zainstalować coś innego.
Ja tylko pamiętam, że miało mega toksyczną społeczność, która mnie zniechęciła.
Mnie się Mint spodobał. Nie na tyle, żeby zostać, ale wydawał się ok.
Windows:
Ok to co teraz? Ah, win+R regedit.exe i znaleźć HKEYLOCALMACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Windows...... ok nie ma sprawy
@wonsz337: najbardziej bawi gdy np - ten sam rodzaj problemu, jak np. niedziałająca aplikacja, gdy dotyczy Linuxa to jest to problem twórców aplikacji a nie systemu, a gdy dotyczy Windowsa to już jest to problem systemu jakim jest Windows. I fanatycy Linuxa potrafią użyć obu tych argumentów