@KitaxKita a napisz im (kierowcom) dlaczego jadąc przez skrzyżowanie z pierwszeństwem nie zawsze rozglądają się na boki to będą ci wprost kłamać, że robią to za każdym razem. XD
napisz im (kierowcom) dlaczego jadąc przez skrzyżowanie z pierwszeństwem nie zawsze rozglądają się na boki to będą ci wprost kłamać, że robią to za każdym razem. XD
@Krupier: Pieszy ma wiecej obowiazkow niz auto przejeżdżające przez skrzyżowanie. Miedzy innymi nie moze wejść na jezdnie bezpośrednio przed nadjezdzajacy samochod. Dopiero gdy ma pewność ze samochód ustępuje pierwszeństwa to moze przejść przez przejście
@Krupier: ja się rozglądam tak samo na zielonym na boki a czemu? To proste, samemu mi się zdarzyło zagapić i wjechać na zielonym za sygnalizator. ¯\(ツ)/¯
@KitaxKita:Kierowcy pamiętajcie, ciężarówki mają w dupie wasze 5 gwiazdek NCAP dlatego warto się zawsze zatrzymać i rozejrzeć na skrzyżowaniu nawet jak masz pierwszeństwo
Nie musi mieć takiej pewności tak samo jak ty nie musisz mieć pewności, że auto z podporządkowanej nie wjedzie ci na skrzyżowanie, na którym masz pierwszeństwo.
@Krupier: musi. Jeżeli kierowca nie ustępuje pierwszeństwa, pieszy nie moze wejsc na jezdnie. Oczywiście kierowca zostanie ukarany za wymuszenie pierwszeństwa.
Samochod z pierwszeństwem nie ma zakazu wjazdu na skrzyżowanie bezpośrednio przed nadjezdzajacy samochód z podporządkowanej.
@KitaxKita: Ten post to generalizowanie na pełnej. Równie dobrze można powiedzieć każdy Polak, każdy rowerzysta, każdy pieszy, każda matka itd. No ale rozumiem, że ostatnio nagonka na kierowców to takie memy dobrze się klikają xd
@PussyDestroyer1995: Niestety stara fala lewicowych memów nie żarła, ciekawe czemu. No i to chyba oczywiste, że nawet ten sławny Konfitura jest czasem kierowcą.
@KitaxKita: a po co, skoro można wybiec wprost pod auto, a magia ustawy wyłączy fizykę i zamiast na OIOM czy do ziemi, to pójdzie prosto do sądu z wnioskiem o mandat dla kierowcy. Potem po 15 latach obudzi się ze śpiączki z tego delulu i wyjdzie, że jest sparaliżowany od pasa w dół po wypadku na pasach, a kierowca wyszedł po 2 latach albo w ogóle dostał zawiasy.
a po co, skoro można wybiec wprost pod auto, a magia ustawy wyłączy fizykę i zamiast na OIOM czy do ziemi, to pójdzie prosto do sądu z wnioskiem o mandat dla kierowcy.
@tellet: A zaspanego kierowcy tira oglądającego rolki na insta w czasie jazdy nie obchodzi twoje 5 gwiazdek euro NCAP
@KitaxKita: no, nie obchodzi, dlatego po to masz lusterka i nie ładujesz się wprost pod tira jadącego na podporządkowanej, jeśli oceniasz że nie ma szans by się zatrzymał. Możesz zaryzykować i powiedzieć "hehe mam pierczeństfo", no ale to potem leżysz na łóżku obok tego "hehe mam pierczeństfo" pieszego w śpiączce xd
źródło: obraz
Pobierz@Krupier: Pieszy ma wiecej obowiazkow niz auto przejeżdżające przez skrzyżowanie. Miedzy innymi nie moze wejść na jezdnie bezpośrednio przed nadjezdzajacy samochod. Dopiero gdy ma pewność ze samochód ustępuje pierwszeństwa to moze przejść przez przejście
Generalnie ma bardzo podobne.
Nie wątpię, ale nie robisz tego zawsze na każdym skrzyżowaniu i przy każdej bocznej drodze podporządkowanej.
@Krupier: musi. Jeżeli kierowca nie ustępuje pierwszeństwa, pieszy nie moze wejsc na jezdnie.
Oczywiście kierowca zostanie ukarany za wymuszenie pierwszeństwa.
Samochod z pierwszeństwem nie ma zakazu wjazdu na skrzyżowanie bezpośrednio przed nadjezdzajacy samochód z podporządkowanej.
Nie musi. Nie może jedynie wchodzić bezpośrednio pod nadjeżdżający pojazd.
I
No i to chyba oczywiste, że nawet ten sławny Konfitura jest czasem kierowcą.
PobierzKomentarz usunięty przez autora
PobierzPotem po 15 latach obudzi się ze śpiączki z tego delulu i wyjdzie, że jest sparaliżowany od pasa w dół po wypadku na pasach, a kierowca wyszedł po 2 latach albo w ogóle dostał zawiasy.
Zostanie smutek,
@tellet: A zaspanego kierowcy tira oglądającego rolki na insta w czasie jazdy nie obchodzi twoje 5 gwiazdek euro NCAP
Możesz zaryzykować i powiedzieć "hehe mam pierczeństfo", no ale to potem leżysz na łóżku obok tego "hehe mam pierczeństfo" pieszego w śpiączce xd