Wpis z mikrobloga

@Ksiega_dusz: Kwestia wprawy, ale to fakt, czasem się łapię na tym, że myślę po pracy jak rozwiązać jakiś problem albo co będę robił następnego dnia.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: to teraz pytanie, ktora z tych osob predzej zacznie robic cos innego po pracy jak lezenie? uprawiac jakis sport, hobby, spotkac sie ze znajomymi itd?

generalnie praca fizyczna tez potrafi dac w kosc, czasem niestandardowe godziny pracy, 'koledzy' potrafia wymeczyc psychicznie tak jak i klient u ktorego robisz
  • Odpowiedz
@PruderyjnyPejoratyw: @Pavulon12345: @czuczupikczu: pracowałem fizycznie jako studenciak i na początku kariery. Od ponad 10lat IT. I praca fizyczna była ciężka, byłem zmęczony, koledzy z roboty to była banda brudnych troglodytów bez zainteresowań. Wracając do domu padałem na pysk ze zmęczenia fizycznego. Godziny pracy-nocki były męczące, gorsze niż długie nocki były prace np. na 3 zmiany bo się wtedy godziny paskudnie rozkładały. Ale nadal dla mnie spoko
  • Odpowiedz
@thewickerman88: Jak wybierałem drogę kariery programisty x lat temu to w mojej głowie ta praca miała być czymś w rodzaju pracy pisarza - dostajesz jakiś program albo część programu do napisania, zastanawiasz się jak do tego podejść, spokojnie robisz to co masz zrobić, prezentujesz to zespołowi i zabierasz się za kolejną rzecz do zrobienia. Początkowo rzeczywiście tak było, ale teraz jest coraz bardziej w stylu w pracy dziennikarza, czy jak
  • Odpowiedz
Pracując jako programista nie odpoczniesz dość szybko. Za to masz ciągle z tyłu głowy robotę.

@Ksiega_dusz: *jako pracownik biurowy

Ostatnio w weekend robiłem fizycznie, wróciłem zmęczony na ciele, ale głową była wolna. Obiad, prysznic, chwilę posiedzialem i była energia na inne rzeczy
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: to bait co nie? xd poza tym twierdzisz że lepiej iść na robola bez szkoły niż wkuwać całe młodzieńcze lata żeby potem do gorszej roboty iść niż robol nie mając wolnego czasu ani spokoju psychicznego? xdddd
  • Odpowiedz