Wpis z mikrobloga

@serwis-dzwieku: Jeżeli byłby popyt na mięso psie to hodowcy zaczęloby majstrować z selekcja hodowlana tak, żeby wyhodować rasy dające więcej mięsa. Se zobacz jak wyglądał kurczak czy świnie rzeźne 100 lat temu i jak wygląda teraz.
  • Odpowiedz
@Anthermil: ja nie wiem rozmawiam z botem. w azji nawet nie jest popularne bo nieoplacalne. <podkresla na czerwono> nie wychodujesz takiej rasy bo juz probowano z duzymi mastifami i nieudalo sie ale zachecam do poznania historii
  • Odpowiedz
@WielkiNos Kulturowo.. Dlatego u mnie w domu mowilo sie "na wschod od Konina, Azja sie zaczyna". Reprezentujemy dwie rozne cywilizacje.
Dla zachodniego czlowieka to jest nie do pomyslenia, tylko jacys gorale i cyganie tak robia.
Casuel - @WielkiNos Kulturowo.. Dlatego u mnie w domu mowilo sie "na wschod od Konina...

źródło: 1000001622

Pobierz
  • Odpowiedz
@Itslilianka: Mieso roslinozercow jest duzo lepsze. Poza tym mlode zwierzeta sa smaczniejsze, psina to nie jest efektywna hodowla miesna.
Ale to nie ma znaczenia, to jest kwestia kulturowa. Nie jestesmy dzikusami.
  • Odpowiedz
@Itslilianka: kiedyś często jadłem w jednym barze na Wólce Kosowskiej a jakoś dwa miesiące po tym jak zmieniłem pracę i już nie jeździłem na Wólkę, przeczytałem że w tym barze była kontrola i podawali mięso z psów a kilka psów czekało na zapleczu na egzekucję. Podobnie było z Chińczykiem na Wileńskim zanim zaczęła się budowa metra. Tam jadłem przez kilka lat a potem się okazało, że podawali tam psy i
  • Odpowiedz
@o__0: Sa kraje, gdzie zwloki przodkow pali sie w ognisku, a prochy wrzuca do zupy bananowej i zjada- zeby na zawsze zostali z nami. Rozne kraje sa, no :P
  • Odpowiedz
gdyby jadło się na zachodzie psy, to pewnie znalazłyby się rasy mięsne i okres tuczu nie byłby takim problemem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Anthermil: w niektórych szwajcarskich kantonach je się psy ale tuczników nie wymyślili.
  • Odpowiedz