Aktywne Wpisy

annlupin +5
macie wybrane horrory na jutro czy nie oglądacie se takich ugułem

anteniarz +1
#alkoholizm kurde 69 dni nie piłem i znowu. I znowu codziennie. Ja p------e. Co myślicie o wszywce?
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Robiłem sobie badanie testosteronu:
- testosteron 432 ng/dl (norma 280-800) tu jest nawet ok, poniżej średniej, ale "taka moja uroda" i da się z tym żyć, nie licząc na super efekty
- testosteron wolny 18,60 pg/ml (norma 15,00-50,00) i tutaj wydaje mi się to słabe, ledwo ponad normę, wręcz jak u 70 letniego dziadka
Jeśli chodzi o mnie mam 35 lat, ostatnio lekkie treningi siłowe 3x w tygodniu (stronglifts 5x5), staż mały (po przerwie).
Czy taki testosteron wolny może powodować słabą regenerację po treningu i słaby przyrost masy mięśniowej?
Według chatGPT tak, ale tam trzeba weryfikować informacje. A też nie chcę udawać speca po jednym artykule w internecie z niewiadomego źródła.
#silownia #mirkokoksy
Twoj jest w normie wiec jak zrobisz sobie gorna granice normy uzywajac trt, nie zobaczysz roznicy w efektach. W samopoczucie rowniez watpie ze zauwazysz. Szukalbym przyczyny gdzie indziej.
@Lewusx: spoko, dziękuję za odpowiedź, w moim przypadku pewnie kiedyś będę musiał wjechać na trt, ale to pewnie dopiero grubo po 40-stce, chcę być aktywny całe życie
Już nie wspomnę, że interpretacja wyników wolnego testosteronu też zależy od kontekstu. Po pierwsze - naturalne fluktuacje w ciągu dnia, czy zależne od wysiłku fizycznego. Po drugie - czy wnika to np. z podniesionego poziomu SHBG.
Po trzecie - jego rola, chociaż istotna, to jest przeceniana w kontekście budowy masy mięśniowej. Raczej to
Dzień A:
- przysiady
- wyciskanie na płaskiej
Ten powyżej spis ćwiczeń dość średni. Ja bym tutaj sporo pozmieniał. Weź jakiegoś gotowca z liftvault.com i próbuj