Aktywne Wpisy

mirko_anonim +85
✨️ Jak podróż dookoła świata zrujnowała moje marzenia o rodzinie i domu Ⓘ
Czuję ogromny żal i resentyment wobec żony. Ponad 6 lat temu, krótko po ślubie, mieliśmy odłożone ponad 100k zł. Chciałem wtedy kupić mieszkanie, zacząć życie na swoim zamiast wynajmować, mieć stabilną bazę, żeby potem zakładać rodzinę. To był mój priorytet, jeszcze przed ślubem jasno mówiłem, że dom i dzieci to dla mnie najważniejsze cele w życiu.
W dodatku był to czas
Czuję ogromny żal i resentyment wobec żony. Ponad 6 lat temu, krótko po ślubie, mieliśmy odłożone ponad 100k zł. Chciałem wtedy kupić mieszkanie, zacząć życie na swoim zamiast wynajmować, mieć stabilną bazę, żeby potem zakładać rodzinę. To był mój priorytet, jeszcze przed ślubem jasno mówiłem, że dom i dzieci to dla mnie najważniejsze cele w życiu.
W dodatku był to czas

arturo1983 +3
Siema. Przychodze do Was z pytaniem. Od 1,5 roku mieszkam na Filipinach i z moja dziewczyną zakładamy mały biznes polegający na handlu bambusem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Szukamy nazwy pod którą zarejestrujemy punkt sprzedaży, może macie jakieś pomysły ( ͡° ͜ʖ ͡°) nazwa musi być po angielsku. Na razie wymyśliłem "Bamboo Bambus" ale nie wiem czy to dobra nazwa hahaha. Jeżeli wykorzystam nazwę to

A co w tym chorego, zwykła ciekawość, jestem przekonany, że żadna osoba w tym wątku nikogo nie zamordowała, ani nie planowała tego zrobić ¯\(ツ)/¯
@Gieekaa: Często w serialach celowo pomija albo podmienia się pewne procedury, w Breaking Bad np. jest wadliwy "przepis" na metaamfetaminę - podmienione kluczowe składniki, zmienione temperatury i czasy reakcji - a serial konsultowała profesor chemii.
@Zgrywajac_twardziela: W sumie tak, może niepotrzebnie się tłumaczę.
@Zgrywajac_twardziela: @PowiatowyBanan co do przypadku, który opisałem, to dopytałem znajomego. I ten morderca był dość "przekonujący" - ogromnie rozpaczał i uczestniczył w akcji poszukiwawczej żony - nikt z bliskich nie posądzał go
Bez sensu każde zoo ma całodobową ochronę, i jest ogrodzone, a zwierzęta są regularnie karmione. Możliwe, że niedźwiedź nawet by tego nie ruszył, a nawet jakby zjadł to by zostały kości i masa śladów ¯\(ツ)/¯
To chyba ze statystyki wynika, że najczęściej zabija partner/partnerka.
Z Dahmerem w ogóle ciekawa sprawa, bo gość jako jeden z niewielu seryjniaków faktycznie kumał, że coś złego robił, no albo dobrze udawał ¯\(ツ)/¯
@Zgrywajac_twardziela: seryjniaki różnie to czują. Niektórzy słabiej, niektórzy mocniej, inni wcale, a innym podoba się ten koktajl chemiczny w móżgu.
@motomood: Pytanie kogo kroisz, jak domownika to i tak cały dom jest zawalony jego materiałem genetycznym.
@Zgrywajac_twardziela: o ile to nie morderca lub twardy bandzior, pełna zgoda.
Czy grabarze takie coś mają, to nie wiem, ale byłoby nielogiczne, gdyby nie
@kanidz: problem polega na tym że ciężko bez świadków nawet o 3 w nocy coś tak dużego wynieść do samochodu przed blokiem. Gdyby op miał własny dom z garażem to by było łatwiej, ale nadal może jakiś jełop po drodze zobaczyć auto w lesie albo na cmentarzu
@Zgrywajac_twardziela: @aversxx @PowiatowyBanan
dlatego mordercy Krzysztofa Olewnika jego ciało owinęli w rolkę siatki ogrodzeniowej, i spięli ją, aby zwierzęta