Wpis z mikrobloga

✨️ Czy pisanie z inną dziewczyną to zdrada?
Jestem w zwiazku. Bedac na wyjsciu ze znajomymi, poznalem kolezanke kolegi. Bardzo dobrze nam sie rozmawialo, z tym ze ona teraz do mnie pisze. Glownie jakies p------y, ale zastanawiam sie czy to bedzie ok, jezeli raz na kilka dni bede z nia pisal? Nie zamierzam sie z nia spotykac ani nic takiego, no ale mamy podobne poczucie humoru i spoko sie z nia pisze i na tym to zostawie. Czy to jest zdrada?
#zwiazki #rozowepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

Zdrada?

• Tak 53.2% (115)
  • Nie 46.8% (101)

Oddanych głosów: 216

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jeśli nie będzie potajemnego spotykania za plecami obecnej, czy też pewnych miłosnych wyznań, a po prostu normalna rozmowa i śmieszkowanie, to nie widzę tu zdrady.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Osobiście wychodzę z założenia, że będąc w związku nie szuka się niczego u osób płci przeciwnej, a jeżeli nasz partner szuka to nie jest to nasz partner.
Co do przyjaźni damsko-męskiej to miałem dwie przyjaciółki, z obiema sypiałem, z jedną byłem dwukrotnie w związku.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Dlaczego z anonima? Czyżbyś czuł, że to trochę nie w porządku i boisz się, że cię tu za to rozszarpiemy?( ͡º ͜ʖ͡º)
@kasiknocheinmal A jeśli oboje uznają, że można spać z innymi ludźmi, to już wtedy nie zdrada?xD absolutnie nie, no chyba że nie mówimy o związku tylko jakiejś tam relacji
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: no nie wiem ja wolę się przytulić do swojej dziewczyny lub ją porządnie wyruchać niż pisać z laską, która wie że jestem zajęty xD

Nie wiem może jestem do takiego czegoś uprzedzony bo zdarzało mi się w liceum i na studiach zabawiać/rozśmieszać zajęte koleżanki i nic z tego nie miałem i ich beciaki też nic do tego nie miały ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Po pół
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal Wiesz, ja myślę że nie ma czegoś takiego jak otwarty związek. Związek to relacja 2 osób, które połączyła miłość, a jakieś otwarte, moralnie wątpliwe relacje czy fwb onsy nie spełniają tych wymagań. Wiem, że chodzi tu tylko o nazewnictwo, ale bądźmy precyzyjni;)
  • Odpowiedz
@Festiwal_Panczy: no i to jest twoje rozumienie i ty się na to nie zgodzisz. Ktoś inny rozumie to inaczej i dla niego to nie będzie problem. O tym właśnie piszę: zależy jakie kto ma ustalenia. Związek to po prostu relacja emocjonalna, która niekoniecznie jest sformalizowana. Sformalizowaną jasną definicyjnie jednostką związku jest malżeństwo, które według polskiego prawa dotyczy dwóch osób, w innych krajach nikogo wielożeństwo nie będzie dziwiło. Tyle w kwestii
  • Odpowiedz
@mirko_anonim zdrada jest to co w związku ustaliliście że jest zdrada.

Moim zdaniem powinieneś powiedzieć dziewczynie że kogoś poznałeś i do Ciebie pisze, a że Ty się zastanawiasz czy coś jej odpowiadać czy nie. To chyba jedyne rozwiązanie by się dowiedzieć co u Ciebie w związku jest traktowane jak zdrada
  • Odpowiedz
@mirko_anonim samo w sobie, czy to zdrada czy nie, to tam kwestia osobnicza i waszych ustaleń, ale takie pisanie sobie z kimś drugiej płci kogo poznaliśmy po rozpoczęciu związku (nie przyjaciółka od lat itd) jest szemrane i śmierdzi i jest prosta droga do zdrady. Nawet nie zauważysz kiedy zacznie cię fascynować coraz bardziej i bardziej, bo to coś nowego, aż się spotkacie, niby tylko kumpelsko u od razu do razu, ciach,
  • Odpowiedz