Wpis z mikrobloga

Powiem wam, że mało co mnie irytuje tak, jak to świętoszkowate ciąganie po sądach milicjantów Z wujka w III RP. W sensie rozumiem rozliczanie sprawców Stanu Wojennego, ale jesteś milicjantem, zgodnie z ówczesnym prawem pacyfikujesz, nielegalny strajk, górnicy już dwa razy opierają was za pomocą prętów, kamieni i innego mogącego cię zabić sprzętu.

Czy to do ch%ja Wacława nie brzmi dokładnie jak sytuacja, w której b--ń palna pozostaje ostatnim rozwiązaniem (dodajmy, że strajkujacy dali zaporowe żądania w stylu "zakończenie Stanu Wojennego")?

Zwróćcie uwagę na dysproporcję rannych.

#historia #polska #gownowpis #neuropa #4konserwy #prl
Javert_012824 - Powiem wam, że mało co mnie irytuje tak, jak to świętoszkowate ciągan...

źródło: 1000027426

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@notBart: a weź powiedz ilu tych hitlerowców w tej norymberdze całej skazano. Gdyby świat miał do nazistów takie podejście jak III RP do komuchów to by im zabrakło drzew do wieszania. Jedyne podobieństwo między dekomunizacją a procesami norymberskimi jest takie że tym na najwyższym szczeblu włos z głowy nie spadł w większości. W procesach norymberskich skazano 199 osób w tym Międzynarodowy Trybunał Wojskowy skazał na początku 19 osób, pozostałe osoby
  • Odpowiedz
@Javert_012824: Służby otwierające ogień z ostrej amunicji do nieuzbrojonych (w b--ń palną) cywili to upadek zarówno państwa, jak i człowieczeństwa samych strzelających. W KAŻDYM przypadku.
Nie zapraszam do dyskusji.
  • Odpowiedz