Wpis z mikrobloga

Chłop 36 lat i w końcu kupił pierwszy nowy samochód w życiu. Chłop sobie obiecał, że jak kiedyś będzie już dorosły i będzie go stać na nowe auto, to kupi coś fajnego, ale jednak krakowski centuś mocno i chłop jest za chytry nawet na swoje marzenia ʕʔ więc ostatecznie kupił najpopularniejszy samochód w USA, czyli Forda F-150... a nie czekaj, w tym roku F-series spadło z rowerka i teraz najpopularniejszy samochód w potężnym USA to japońska Toyota RAV4 ( ͡º ͜ʖ͡º)

Z drugiej strony motoryzacyjna dusza trochę wygrała, bo wziąłem prawie najwyższą wersję i dopłaciłem za wszystkie pakiety i głośniki JBL, a i tak zapłaciłem ułamek europejskiej ceny. Ta sama wersja w PL nazywa się chyba GR Sport i kosztuje od 236,900 PLN. Tu w tej cenie można mieć dwie RAV4 w średniej wersji, no ale Polska to w sumie teraz bogactwo i ludzi pewnie stać. Nie to, co w biednej hameryce ( ͡º ͜ʖ͡º)

BTW spalanie na razie 46 mpg, co daje jakieś 3.90 USD / 14.16 PLN za każde przejechane 100km ( ͡º ͜ʖ͡º)

#chwalesie #pokazauto #motoryzacja #usa
fuji - Chłop 36 lat i w końcu kupił pierwszy nowy samochód w życiu. Chłop sobie obiec...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@imnotreal123

@fuji Aha, czyli wziąłeś kredyt, postanowiłeś kupić za to auto i pochwalić się nim w internecie. Nie rozumiem fenomenu brania przez ludzi "darmowych" pieniędzy w banku. I co potem? Jak zamierzasz go spłacić? Po co ci tak drogie auto?

Aha, a pieniądze na raty same sie zarabiają? :) a po co mu takie drogie auto? BO MOŻE.
  • Odpowiedz
@tylkolurko:

zasadnicza. możesz jeździć już "jutro" , albo odkładać 10 lat, a potem kolejne 5 bo inflacja, covid, pompa etc.

Ja to wiem ale zobacz do kogo pisałem
  • Odpowiedz
@fuji pieniądze, czemu kredyt… blabla, Ty mi lepiej powiedz czemu nie „coś fajnego” skoro sam wspominasz? Pewnie coś ciut ciekawszego można wyrwać w tym budżecie.
  • Odpowiedz
@PiotrFr: taka, że jak "coś" się stanie to po prostu nie odkładam w następnym miesiącu/miesiącach, a jak mam kredyt na głowie to choćby skały srały muszę płacić ?
  • Odpowiedz
czyli wziąłeś kredyt, postanowiłeś kupić za to auto i pochwalić się nim w internecie.

@imnotreal123: Powiedz mi ze masz 14 lat i nie rozumiesz finansów, bez mówienia mi ze masz 14 lat i nie rozumiesz finansów.
TO NA KREDYT WZIETE WIEC SIE NIE LICZY xDDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
  • 0
PHEV'a trzeba było brać. 300 kuni robi różnicę.

@wypokowy_expert Jeszcze się domu nie dorobiłem tu, więc nie bardzo miałbym gdzie ładować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz