Aktywne Wpisy

wfyokyga +28
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz
donfallo +42
źródło: temp_file4528602832762711303
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file497302056630926366
Pobierz
źródło: temp_file4528602832762711303
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Jak siebie polubić? Mam wielu znajomych, jestem po 30, ale po dwóch wieloletnich związkach już nie potrafię otworzyć się na coś nowego. Chciałabym, ale złapałam blokadę na potencjalnie nowy związek, bo łatwiej jest szukać w sobie wad i niedoskonałości niż pozwolić na zbudowanie czegoś fajnego. Jak zaufać nowej osobie skoro nie potrafię mieć zaufania do siebie samej? Od 5 lat jestem sama i czasami się boję że tak już zostanie. Ciągle wpadam w pułapkę „jak będę taka”, „jak zmienię to”, ale mam wrażenie że największy problem mam w głowie, w nastawieniu do życia, do siebie. Czasami mówię na głos, że chciałabym to zmienić, chciałabym poznać kogoś będąc nieidealną, ale brakuje mi odwagi. Chyba po prostu potrzebowałam to z siebie wyrzucić. Czuję że jestem wartościowa jako znajoma, przyjaciel ale nie potrafię spojrzeć na siebie jak na osobę która zasługuje na poznanie kogoś i byłaby wartościowa w bliższej relacji. Ciągle mam w głowie głupie poczucie że muszę na to zasłużyć. Nie rozumiem czemu tak nie potrafię odnaleźć się w życiu.
#zwiazki #psychologia #rozwoj
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
no i prawidłowo. sama pewnie marzysz o niezłym ciachu, który spędził sporo czasu na siłowni, włożył sporo pracy w karierę i ogólnym rozwijaniu siebie aby potem śnił ci się po nocach, więc też bierz się do
Więcej nie pomogę, jedynie zachęcam do spotkania z psychologiem, na pewno nie zaszkodzi, a może pomoże.
nie polecam pchać się w kolejne związki - nawet o nich myśleć, bo historia zatoczy koło...
zlokalizuj i zbadaj swoje wady, traumy, dzieciństwo, rodziców czy nie zostawili ran (często ich idealizujemy, ale głównie to oni są naszymi "katami"), dziadków - bo ktoś naszych rodziców wychował, jak już złapiesz punkt odniesienia to potem wszystko jak po sznureczku będzie wychodziło na światło dzienne i krok po kroku