Aktywne Wpisy

MonazoPL +126
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
źródło: motorola edge 50 fusion monazo
Pobierz
darkinvaider +2589
Dzień dobry!! Jak już wspominałem - stukneła mi okrągła rocznica na wykopie- 10lat aktywnego użytku. Więc Mirki,Mirabelki, osoby mirkujace xd ! Zrobiłem #rozdajo pierścionek mojego autorstwa. Centralny Diament 0.19ct oraz 18 szt o łącznej masie 0.18ct( diamenty natrurlane) wszytko w złocie 585. Rozmiar na życzenie wylosowanej osoby . Co trzeba zrobić ? Zaplusowac ten wpis:) co jeszcze ? Można ale nie trzeba polubić moją stronę FB i insta ( link
źródło: scaled_1000023078
Pobierz

Średnio zabawna sytuacja, ale serio zastanawiam się, czy ktoś z Was miał podobny numer z InPostem.
W niedzielę (14.09) spakowałem paczkę, ogarnąłem kodzik, nadałem ją w paczkomacie i zadowolony wróciłem do domu. Następnego dnia paczka ruszyła w drogę do Wrocławia ok. 10:00. Tego samego dnia, koło 16:00, nadałem kolejne paczki dla części z Was - też przez paczkomat. Wszystko wyglądało normalnie, dzień jak co dzień.
We wtorek paczka z niedzieli dotarła do paczkomatu odbiorcy o 17:00 i była gotowa do odbioru… przez jakieś dwie godziny. Bo o 19:00 nagle zmienił się status na „w trasie”. Zdezorientowany odbiorca, który chciał ją podjąć, usłyszał od konsultantki, że paczka najpewniej jest „zdublowana”. Podobno jakaś paczka z poniedziałku miała identyczny kod i poszła do sortowni.
Kilka faktów dla jasności:
- W niedzielę nadawałem tylko jedną paczkę, więc nie miałem z czym pomylić kodu. Zresztą - trafiła tam, gdzie powinna.
- W poniedziałek każdą paczkę robiłem od A do Z: odlane, zapakowane, wygenerowany kod, wpisany numer, dopiero potem kolejna.
- Mam zdjęcia każdej paczki z poniedziałku i żadna nie ma kodu niedzielnej.
- Kody przepisywałem ręcznie przy paczkomacie - żadnych QR-ów, żadnych aplikacji, więc też nie pomyliłem przegród.
Drugi komunikat „w trasie” dotyczył więc tej paczki z poniedziałku, która trafiła do sortowni. Niedzielna paczka wciąż była w paczkomacie, ale już systemowo zablokowana. 17.09 obie paczki trafiły do tego samego paczkomatu. Kurier zobaczył dubla, zgłosił i bach - zarówno ja, jak i odbiorca dostaliśmy komunikat o „przekroczonym czasie odbioru”.
Zadzwoniłem od razu na infolinię i tam zaczęło się klasyczne przeciąganie liny. Upierali się, że to mój błąd, że niby dwie paczki miały ten sam numer. Tłumaczyłem, że to niemożliwe - mam zdjęcia, kody wpisywałem ręcznie, przy paczkomacie byłem sam - ale jak grochem o ścianę. Usłyszałem tylko, że „to dubel”, że „obie paczki wrócą do nadawcy” i że… cytuję: „Może pan zrobić z nią, co pan chce”. Serio, jeszcze brakowało tylko ¯\(ツ)/¯ na koniec.
Dlatego właśnie pisałem prywatnie, czy paczki dotarły. Na 99% jestem pewien, że to błąd po stronie InPostu - najpewniej 2 razy wydrukowali tą samą etykietę w sortowni. Jeśli faktycznie dwie paczki fizycznie wylądowały w jednej przegródce, to ktoś swojej nie odebrał albo jeszcze czeka. Chyba że to w ogóle była paczka jakiejś trzeciej osoby.
Jeśli więc ktoś nadal czeka na swoją przesyłkę, proszę o chwilę cierpliwości - walczę z tym absurdem i mam nadzieję, że uda się to ogarnąć.
Wielkie przeprosiny dla @maciekkkkk i tej jednej pechowej osoby, której paczka też utknęła.
Ktoś miał podobną „przygodę” z InPostem, czy tylko ja trafiłem na taki cyrk?
@michallmtk @kolejne_juz_konto @Telgar @lubie_placki1 @nigga997 @Mkkr @Compus_pc @helloWisconsin @sir_pioter
źródło: image
Pobierz@static_blue: Miałem tak już dwa razy, za każdym razem musiałem robić nowe nadanie, bo nie byłem pewny czy to dojdzie.
@ewataewa: Pierwszy raz się z tym spotykam, co to za buractwo? I co, wkładają bez podania kodu w paczkomacie?
Mały update: paczka ma status „Gotowa do odbioru”, ale z aplikacji nie wynika za bardzo, gdzie ten odbiór ma nastąpić. Na infolinii w sumie też nie wiedzą, jak to wygląda, i nadal czekają na informację, jak to zostało rozwiązane. Dzisiaj już się nie upierali, że to był
Na wszystkie paczki które wysłałam tylko jedna nie doszła do odbiorcy (zacisnęła w czeluściach kurierskiego auta)