Wpis z mikrobloga

@JamesJoyce ty chyba czytasz żeby czytać xD Po co ci ksiązka jak tworzyć modele językowe skoro jeszcze post niżej pisałeś o zimie? Poza tym na codzień i tak tworzysz modele, tracisz czas na pierdoły.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: widzę, że Ciebie pochłonęło AI ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja to używam ChatGPT do nauki angielskiego i jako pomocnik przy programowaniu, niedługo będę też coś działał z Claude Code i poza tym to nie mam póki co więcej pomysłów jak przysiąść do nauki AI, tak żeby pouczyć się go w jakiś sposób praktyczny i coś sobie zautomatyzować/przyspieszyć.
  • Odpowiedz
@elo_kebab znasz Raschke? Książka pokazuje jak napisać model językowy od zera. Coś jak wpis na blogu Karpathiego. Bardzo ciekawe. A druga książka dotyczy matmy opisującej wydajność i skuteczność systemów. Kolejny ciekawy temat.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce wolisz czytać książki IT po polsku czy angielsku? Bo ja niby preferowałem angielski, bo nie masz tych spolszczeń często przyjętych słów typu master, root na korzeń itp. Ale ostatnio, poczytałem coś w wersji polskiej i całkiem całkiem to weszło, jedynie sprawdzałem sobie poszczególne terminologie jak brzmią po angielsku.
  • Odpowiedz