Wpis z mikrobloga

Da się jakoś wykasować nostalgię po rozstaniu?
Mój związek zakończył się ponad rok temu. Ogólnie moje życie po tym zmieniło się na gorsze, nie ma już takich skrajnych emocji jak na początku, jedynie pozostał smutek. No i żal że wiele rzeczy zaniedbałem i nie poprowadziłem tego związku jak powinienem, choć ona również nie była bez winy.
Ale gdy sobie przypomnę np. jak się pierwszy raz zobaczyliśmy w sierpniu 7 lat temu i inne sytuacje, to aż mnie skręca w środku z nostalgii.
I świadomość że ona prawdopodobnie obrabia już nowe parówki, tak jak to wszyscy hehe napiszą, wcale mi nie pomaga. Nie chcę żeby się te j----e wspomnienia ciągnęły za mną do końca życia. I to nie jest tak że od roku siedzę w domu i nic nie robię, bo robię wiele nowych rzeczy i nawet motorek sobie kupiłem, ale to wszystko nic nie pomaga. Już wolałbym być przegrywem z krwi i kości co nigdy za rękę nie trzymał i nie mieć takiej rysy na psychice.
#rozstanie #zwiazki #rozowepaski #tinder
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PolsartNews: no ale z tymi parówkami to prawda, ona poszła do przodu a ty zostałeś w przeszłości i marnujesz czas. Jedyne co możesz zrobić to szukanie nowych dziewczyn ale będzie to bardzo trudne, bo jak widać powodzenia nie masz, ale skoro masz moto to wykorzystaj to, julki na to leca
  • Odpowiedz
@PolsartNews: widocznie potrzebujesz więcej czasu. Obstawiam, że ogólnie miałeś małe doświadczenie z kobietami i to była Twoja pierwsza "prawdziwa miłość". Faceci zazwyczaj gorzej znoszą rozstania, szczególnie te, które nie wychodzą z ich inicjatywy. Nic nadzwyczajnego się z Tobą nie dzieje, poza tym, że jesteś ciut bardziej sentymentalny niż większość.
  • Odpowiedz
Faceci zazwyczaj gorzej znoszą rozstania, szczególnie te, które nie wychodzą z ich inicjatywy.

@taxi_driver92: dlatego, ze przecietny facet ma w najlepszym razie 4 - 5 partnerek przez cale zycie, przecietna kobieta moze miec 100 milionow partnerow, przebiera sobie w facetach jak w ulegalkach
  • Odpowiedz
@PolsartNews: Oj nie chciał byś być trucelem, chyba że jakimś z autyzmem co by w wieku 2x lat ogarnął co do czego i że coś jest nie tak z tobą. Tak to sobie masz co wspominać przynajmniej. Każda relacja, związek, znajomość to lekcja. Dzięki innym ludziom tez stajemy się sobą, bo każdy ma jakiś wpływ na nas po trochu.

Niestety musisz jakoś na serio wziąć się za siebie a nie
  • Odpowiedz
@PolsartNews Tinder nie jest żadnym wyznacznikiem, te 3 polubienia mogą być od jedynych normalnych dziewczyn które mają tam konto, wychodzisz gdzieś i poznajesz nowych ludzi? W Warszawie to chyba nie problem? Niestety tak najlepiej poznać ogarniętą dziewczynę.
  • Odpowiedz
@PolsartNews: znajdź sobie inną, poruchasz i zapomnisz z czasem. Zajmij się sobą, siłownia, sport, pasje. One zwykle osiągają mistrzostwo w palach które ja zaliczą. Taki to progres życiowy
  • Odpowiedz
@PolsartNews: po pierwsze, musisz zrozumieć że ten rozdział się skończył. Nie ma do tego co było powrotu. Żeby to zrozuniec trzeba troche czasu, ale teraz powinienes skupić się na tym co dalej.

Czy powinieneś teraz szukać na siłę innego związku, żeby zapełnić lukę po poprzednim? Moim zdaniem nie. Najpierw skup się na sobie. Ułóż własne życie. Musisz być mentalnie i fizycznie w dobrej formie zanim będziesz w stanie wejść w
  • Odpowiedz
Nostalgii do końca życia nie będziesz miał na pewno, jeszcze ci nie przeszło, ale przejdzie. Każdy przez to przechodzi po rozstaniu, a jednak ludzie poznają innych, są szczęśliwi.
A z tym,że ona obrabia jakieś parówy to sobie nie wkręcaj. Równie dobrze ty możesz kogoś poznać pierwszy. Nie pozwalaj sobie na takie wyobrażenia, bo psują ci nastrój, a wcale tak nie jest. To bez sensu.
Trzymaj się stary, będzie dobrze.
  • Odpowiedz
@PolsartNews: dla jednych szybciej, dla drugich później, ale dla wszystkich to ostatecznie mija. Wspomnisz ją kiedyś jako swoją pierwszą, fatalną miłość i tyle z tego zostanie, co trochę nostalgii i poczucia nierzeczywistości, że kiedykolwiek to wszystko się wydarzyło. Będzie dobrze, stary
  • Odpowiedz