Wpis z mikrobloga

Mireczki, po studiach przyszedł czas na rejestrację w pośredniaku #pup.

Elegancko zarejestrowałem się przez ePUAP, a tu się odzywają, że mam się z nimi skontaktować na miejscu w celu ustalenia Indywidualnego Planu Działania (bo jestem bezrobotnym poniżej 30 roku życia i cokolwiek ten plan znaczy).

Czego ja się mam tam spodziewać jako młodziak po studiach? Powiedzą mi, że mam wysyłać CV do bólu czy co? Stracę tam tylko czas i nerwy czy mi faktycznie coś zasugerują?

#praca #urzadpracy #cv #neet
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BobrowieckiHuop: Pójdziesz, posiedzisz, wypełnisz jakieś kwitki, pójdziesz. Potem powinni sami dzwonić, no chyba, że coś na miejscu na tablicy znalazłeś to spisujesz i mówisz od razu, że to Cię interesi. Tak mniemam jakieś 20 lat temu tak robiłem.
  • Odpowiedz
@BobrowieckiHuop: będą ci wciskać ch*jowe oferty i staże żeby zmniejszyć liczbę bezrobotnych w statystykach a jak odmówisz to wy*ebanko z up i ubezpieczenia zdrowotnego żeby obniżyć liczbę bezrobotnych w statystykach ( ͡° ͜ʖ ͡°) to nie ludzie, to bestie, trzeba im było dać najchu*owsze cv i że interesuje cię tylko jakiś jeden niszowy typ pracy żeby nie mogli cię szantażować a szukać na własną rękę
  • Odpowiedz
  • 0
@xiv7 Ja im nawet CV nie dałem do ręki. Tylko trzeba było jakieś dyplomy że studiów wgrać i prawo jazdy.

A studia skończyłem dość specjalistyczne (ścisłe) więc też nie wiem, w co mnie będą chcieli wcisnąć.
  • Odpowiedz
  • 1
@ToJestNiepojete no jak się zarejstrowałem przez ePUAP, to normalnie dostałem po tygodniu decyzję i ubezpieczenie (sprawdzam cały czas na pacjent gov, czy mi nie usunęli) od razu też się skontaktowali ze mną, żeby przyjść ustalić ten plan działania. W każdym razie po decyzji byłem już ubezpieczony.
  • Odpowiedz
  • 0
@Czesterek dała mi test kompetencji komputerowych (xD) zrobiła ze mną wywiad ile chce zarabiac, ile km mogę dojeżdżać do pracy, czy akceptuje pracę zmianową. W tym planie ustaliliśmy, że mam wysyłać CV xD
Nie zaproponowała mi żadnego stażu.
Generalnie strata czasu, ale teraz nie muszę już tam przynajmniej jeździć
  • Odpowiedz
@Czesterek: Skończyłem studia okołomedyczne. Ona mi powiedziała, ze takich ofert nie mają i tyle.

Pytała mnie, czy chce się przekwalifikować albo wyjechać z Bolzgi. Na oba odpowiedziałem, że nie.

Co do kursów to powiedziała mi, że oni Ci to mogą sfinansować, jeżeli są takie wymagania pracodawcy (tj. dogadujesz się z pracodawcą, że zrobisz jakieś uprawienienie i cię zatrudni). Nie wnikałem w to bardziej, bo ja już jestem wykwalifikowany i nie
  • Odpowiedz
@BobrowieckiHuop: Chyba już mają o mnie notatkę że jestem neet ( ͡° ͜ʖ ͡°) chociaż o tym nie mówiłam, nawet mnie nie wysłali na ten plan działania. Kobietka dała tylko karteczkę z terminem następnej wizyty na początku przyszłego roku. A raczej powiedział że się zdzwonimy.
Dobra to pójdę teraz na rehabilitację, parę badań i do paru specjalistów
  • Odpowiedz