Wpis z mikrobloga

• 2
@KIaudik przecież oni od zarania swojego istnienia idą pod rękę albo z kościołem, albo okupantami czy zaborcami. Najlepiej z ruskim zaborcą. Targowica itd można wyliczać.

Tutaj jest 6 klasa i tematy na czasie plus trochę biologii. Nie wiem jak starsze klasy ale pewnie im przeszkadza wiedzą o antykoncepcji czy o tym, że bycie homo to rzecz naturalna.
Pewnie gdyby upubliczniliby kilka lekcji mojego WDŻ z liceum Toby przeciwnicy edukacji zdrowotnej masowo
  • Odpowiedz
@CebulowyKrul bo 15-20 lat temu ludzie nie mieli dostęp do internetu 24/7 praktycznie od urodzenia. Nie rozumiesz jaka jet różnica między kimś w miarę rozgarniętym, odstającym stopniowo dostęp do czegoś, a kimś dla kogo ten dostęp to norma? To jest jak z pomarańczami. Jak byłem mały, pomarańcze były tylko na święta. Dziś, idę do sklepu i leży 5 rodzajów cytrusów i to jest normalne.
  • Odpowiedz
@puffpuff: Wydaje mi się, że tego nikt nie powinien uświadamiać bo dzieciaki same powinny sobie w taką świadomość wykształcać coś na zasadzie jak ogień to parzy, jak deszcz to będzie mokro.
  • Odpowiedz
Zresztą rynek pato jest już na wymarciu.

@Yaroslav_The_Great: Dokładnie, do tego mam największe zastrzeżenia. Dlaczego oni zajmują się patrostreamami w momencie kiedy część kulminacyjna tego problemu miała miejsce już dobrych kilka lat temu xD
  • Odpowiedz