Wpis z mikrobloga

Jakie rzeczy wydawały wam się w dzieciństwie luksusowe a teraz są zwykle? Ja zacznę ( 34 lata ) - Chipsy Pringles i lody Magnum
  • 118
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MandarynWspanialy: należałem do tych szczęściarzy co mieli rubina od zawsze, rodzice kupili na jakiś bon malzezenski, potem wszyscy mieli kolorowe tv na piloty a my dalej Rubina już bez kolorów bo telewizja przeszła z systemu pal na secam czy na odwrót.
  • Odpowiedz
@Naza_Dzikowski: no i Pepsi/Cola ( ͡° ͜ʖ ͡°) W połowie lat 80. - rzaaaadko piłem. Teraz ograniczam na maksa, ale czasem lubię napić się kwasu fosforowego z dodatkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@manikcs

@Anhed ale bardziej chodzi że w dzieciństwie (zależy który to dla ciebie rok) takie pringersy były chipsami premium gdzie kosztowały bodaj 6 zł a lays 2.

20 lat temu pringles kosztowały między 8 a 10 zł. Teraz kosztują 10-11 zł.

20 lat temu laysy kosztowały 3-4 zł, teraz kosztują 8-10 zł.
  • Odpowiedz
Mialem ta przyjemność, ze zylo nam sie nie najgorzej w latach90tych początku 2000, ale no napewno luksusem bylo dla mnie posiadanie basenu w ziemi lub krytego w domu, znajomy mial basen w ziemi do tego jesscze podgrzewany , w pazdzienriju grlaismy w nim w siatkówkę, to bylo ponad 20 lat temu. Napewno jakies lepsze auta , sąsiedzi mieli fajne fury (wlasxiciele Agata meble) porsche , aston martin. Wlasny kort tenisowy no i
  • Odpowiedz