Aktywne Wpisy

KakaowyTaboret +218
Wiadomo SOR ratuje życie i zajebiscie, ze jest. Jakie mieliscie (lub rodzina, znajomi) krzywe akcje na SOR?
1) Byłem z SOR ze skierowania rodzinnego lekarza. Na izbe przyjec przyszła babka z objawami udaru (asymetria twarzy niewladnosc 1 ręki i 1 nogi) przyszła z koleżanką. Stan zaczął się pogarszać, prosiła o przyjęcie jej koleżanki to na SOR mówili że mają kolejkę i niech czeka. Gdy straciła przytomność nadal olewali xD. Gdy sie obudzila na
1) Byłem z SOR ze skierowania rodzinnego lekarza. Na izbe przyjec przyszła babka z objawami udaru (asymetria twarzy niewladnosc 1 ręki i 1 nogi) przyszła z koleżanką. Stan zaczął się pogarszać, prosiła o przyjęcie jej koleżanki to na SOR mówili że mają kolejkę i niech czeka. Gdy straciła przytomność nadal olewali xD. Gdy sie obudzila na
stanley___ +9
#pytanie
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
źródło: temp_file1252786484093219342
Pobierz

#wroclaw #policja #szkola
źródło: temp_file8384557230962127075
Pobierzźródło: temp_file9084508989936125243
PobierzJedyne co przychodzi na głowę to dzielnicowy tam stoi żeby poznali go ludzie bo tamtędy przejdzie ich więcej bo jest bliżej wejścia. Na inny pomysł nie jestem w stanie wpaść bo każdy inny jest debilny.
A akcja już od dawna, popisówka urzędników:
https://www.wroclaw.pl/komunikacja/szkolna-ulica-po-co-zamykaja-gornickiego
Gadałem z dyrektorem tej szkoły. Za jego kadencji nie zgłoszono żadnego przypadku potrącenia ucznia. Więc poprawa bezpieczeństwa z zero wypadków na zero wypadków. Ale można się w prasie chwalić bez końca.
@Iudex: To trochę jak w tej scenie z Misia i że potrąciłby swoją babcię.
A na poważnie to jest program którym wzorują się na Wiedniu. Nieistotne, że w Wiedniu zamykają ulice w ścisłym centrum i zachęcają tam do przyjazdu rowerami.
Ha tfu na nich.
Czy ja dobrze rozumiem, ze szkola w okolicach <7:00 czy kiedy tam wychodzi poczatek lekcji, rozstawia takie barierki teleskopowe i wylacza z ruchu cala ulice?
To jest gornickiego, przeciez to prawie uliczka osiedlowa, to nie lepiej dzieciarnie uczyc co i jak, zmaiast tworzyc sztuczne warunki, ktore moga byc iluzja bezpieczenstwa?
No i kurde
@PurpleHaze: tzn. zamykanie ulic pod
@Darth_Gohan: w Warszawie robią tak od jakiegoś czasu
@Anakee: Tak ale oryginalnie pomysł jest z Wiednia i to z przed paru lat już.
@Iudex: ale przynajmniej się nie spóźnia? W Hiszpanii Guardia Civil ma pilnować Jak dzieci wchodzą do szkoły, która w trakcie zajęć jest zamknięta od środka. No i często się spóźniają na tyle, że przyjeżdżają już po zamknięciu.
a jeśli chodzi o samego bagietmajstra? dla mnie spoko, stoi przed wejściem do szkoły, zawsze coś
dla mnie z absurdów jest to że straż miejska stoi na przejściu na kamiennej koło 77, wszystko świetnie tylko to jest akurat granica obwodów szkół picrel :D
@Radus: zależy od okolicy ale realnie przenosi
źródło: image
Pobierz@puexam: Aktywiści Ci powiedzą, że to dzięki temu, że jest wąsko.
Prawda jest taka że jeżeli ludzie myślą i to jest ich okoliczna szkoła to z automatu zwalniasz bo tam może być Twój bombelek lub kogoś znajomego