Ważna sprawa - która forma rozwiązania umowy z pracodawcą jest bardziej korzystna dla pracownika oraz lepiej wygląda w świedectwie pracy i w przyszłych rekrutacjach? Poproszę jakieś argumenty z doświadczenia!
A) Wypowiedzenie umowy z przyczyn niedotyczących pracownika (reorganizacja/optymalizacja/likwidacja stanowiska) B) Porozumienie stron
Negatywy obu, które przychodzą mi na myśl: a) reorganizacja, upadanie firm jest normalne, aczkolwiek najczęściej optymalizacji są poddawani najmniej wydajni pracownicy b) w teorii neutralna forma, ale w praktyce często jest "propozycja nie do odrzucenia". Na zasadzie brak podpisania porozumienia = wręczenie wypowiedzenia. Skoro ktoś nie jest winny i pracował dobrze, to czemu podpisał porozumienie? - ktoś moze o to zapytać.
Załóżmy, że warunki obu są identyczne, czyli w porozumieniu też jest odprawa i rożnica jest tylko na poziomie tego co będzie wpisane w świadectwie pracy. Z wypowiedzeniem łatwiej o zasiłek, ale raczej i tak nie będę z niego korzystał, więc to chyba nie jest istotny argument.
@Jestem_tu_nowy: @Doktor_PajHiWo Ja chyba też zaczynam tak uważać, ale uzasadnicie z doświadczenia czemu? Bo ja z kolei słyszałem też taką narrację, żeby nigdy nie podpisywac porozumienia, bo ponoć z definicji są niekorzystne, więc ja już sam się gubię. Różnica jest taka na pewno, że od porozumienia nie da się odwołać, ale coś jeszcze?
@GoddamnElectric w przypadku wypowiedzenia ze strony pracodawcy masz dodatkowe dni wolne na poszukiwanie pracy, ale to jest w zasadzie pierdoła.
Pilnuj tylko żeby cię nie w------i na tym porozumieniu - okres zakończenia współpracy i tak dalej. W jaki sposób pracodawca gwarantuje ci, że otrzymasz odprawę?
@Jestem_tu_nowy: No wnioskuję, że będzie po prostu wpisane jako paragraf w treść porozumienia, ale oczywiście przeczytam. Tak, te wolne dni nie są istotne, bo w moim wypadku wiąże się to ze zwolnieniem z obowiązku świadczenia pracy. Bardziej zastanawiam się co lepiej wygląda w świadectwie/
A) Wypowiedzenie umowy z przyczyn niedotyczących pracownika (reorganizacja/optymalizacja/likwidacja stanowiska)
B) Porozumienie stron
Negatywy obu, które przychodzą mi na myśl:
a) reorganizacja, upadanie firm jest normalne, aczkolwiek najczęściej optymalizacji są poddawani najmniej wydajni pracownicy
b) w teorii neutralna forma, ale w praktyce często jest "propozycja nie do odrzucenia". Na zasadzie brak podpisania porozumienia = wręczenie wypowiedzenia. Skoro ktoś nie jest winny i pracował dobrze, to czemu podpisał porozumienie? - ktoś moze o to zapytać.
Załóżmy, że warunki obu są identyczne, czyli w porozumieniu też jest odprawa i rożnica jest tylko na poziomie tego co będzie wpisane w świadectwie pracy. Z wypowiedzeniem łatwiej o zasiłek, ale raczej i tak nie będę z niego korzystał, więc to chyba nie jest istotny argument.
#pracbaza #kolchoz #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #pytanie #wypowiedzenie #praca #korposwiat
Pilnuj tylko żeby cię nie w------i na tym porozumieniu - okres zakończenia współpracy i tak dalej. W jaki sposób pracodawca gwarantuje ci, że otrzymasz odprawę?
A prawda jest taka, że na świadectwa prawie nikt nie patrzy. Dostarczasz je przecież po podpisaniu umowy.
@GoddamnElectric: pro tip: nieużywanie niewygodnych pojęć nie sprawi że one znikną