Wpis z mikrobloga

ktoś obsrane kolorowe schody, które były fajne 5 lat temu ale farba poodchodziła i wyglądały tragicznie

@okoboji: Pochwal się elewacją koło domu. Jak stwierdzę, że obsrana to wpadam "poprawić" Oczekuję, że będziesz czekał na mnie z zimnym piwkiem i kasą. Nie robię tego za free. A i farby nie trzeba, czarną mam. Puszka wystarczy.

I tak na marginesie, te "nowe" schody symbolizują nasze barwy narodowe? Są niczym jak flaga? Pytam
  • Odpowiedz
@Karl_Tofel: @ipkis123 no to z bliska chociaż obejrzyjcie co tam było. tylko pionowe części były biało-czerwone, więc o żadnym deptaniu mowy nie było. nie podejżewałbym przecież, że się czepiacie bez powodu? ;-)
  • Odpowiedz
I tak na marginesie, te "nowe" schody symbolizują nasze barwy narodowe? Są niczym jak flaga? Pytam z ciekawości, bo chyba niefajnie deptać flagę swojego kraju, ale co ja się znam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ipkis123: No właśnie się nie znasz. Flaga, to płat tkaniny, najczęściej prostokątny. Barwy i wygląd flagi jest określony na podstawie ustawy zasadniczej i ustaw szczegółowych. Tu były jedynie schody pomalowane w barwy
  • Odpowiedz
  • 10
@okoboji: czyli były kolorowe schody, które były atrakcją, potem ktoś wziął i pomalował na odp*erdol się na barwy narodowe nie pytając nikogo o pozwolenie i to jeszcze tak że wy glaca to jak skończone g*wno, a ty się dziwisz że miasto robi z tym porządek?
  • Odpowiedz
  • 14
@okoboji: no to fajnie, ale może należało się z tym zgłosić do rady dzielnicy, albo do urzędu miasta? Bo w ten sposób to się nie różni niczym od rysowania kutasów na kamienicach.

Kolorowe schody są jedną z atrakcji tej dzielnicy i zamalowanie przez jakiegoś cioła według własnego widzimisię to zwykły wandalizm. Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym.
  • Odpowiedz
Wystarczył jeden dzień i służby to zmywają

@okoboji: Co to za służby? Bo ja tu widzę typa w kamizelce za 15zł i kawałek lancy z opryskiwacza. Daj jakiś dowód na to, że to jakieś służby.
  • Odpowiedz