Wpis z mikrobloga

Mirki, przepraszam ale jestem lamusem i się po prostu na tym nie znam. Paliłem sobie takiego e-papierosa z napisem OXVA. Kupowałem do niego grzałki w sklepach stacjonarnych. Teraz grzałek nigdzie w #krakow nie mogę dostac. Ale ja przepraszam bardzo, jestem już jak gdyby trochę uzależniony od tego i zaraz zacznę napadać staruszki, dawaj k---o grzalke.

Wiek, że to kwestia akcyzy, ale serio pytam - co ja mam robić i jak wygląda sytuacja? Nie ma sensu nigdzie stacjonarnie już szukać? Zamawiacie to z internetu?

Niech mnie ktoś nakieruje.PILNE!

#epapierosy #pytaniedoeksperta #palenie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turbator: gadałem z ziomkiem w Foggy Shop w Pasażu 33 i mówił, że jakieś nowe dwuczęściowe mają sprzedawać. Ostatnio kupowałem 1,5 tygodnia temu jeszcze "stare".
  • Odpowiedz
@Turbator: Z tego co czytałem, jakoś tak dziwnie wyszło z tą akcyzą, że za kartridże z wbudowaną grzałką, trzeba byłoby zapłacić podwójną akcyzę, za grzałkę i za kartridż, 2x50 zł, więc cena jednej grzałki ponad 100 zł. W urządzeniach, w których wymienia się samą grzałkę, za nową grzałkę brak akcyzy. Chyba nie ma wyjścia i musiałbyś kupić nowego e-papierosa, z wymiennymi samymi grzałkami.
  • Odpowiedz
  • 0
@Pasiak420 Wszędzie tak mówią. Tylko jednocześnie nie umieją powiedzieć kiedy. Może za tydzień, a może za miesiąc. Gorszy orient niż klasyczny diler. Mehh.
  • Odpowiedz
@Turbator: Kup z Ali lub bigvape.pl

U nas zanim będzie w normalnej cenie, o ile w ogóle będzie to możesz już mieć na koncie wyrok za napad. Grzałki do tego przez dłuższy czas taniej niż stówa nie dostaniesz.
  • Odpowiedz