Wpis z mikrobloga

#programista15k #pasjonat15k #programowanie kurła i wy tak serio w tych sprintach jebiecie, jakieś story pointy, estymaty i retra? Ja na eleganckości jednego taska, którego sam sobie wybrałem dłubie miesiąc albo dłużej nie niepokojony przez nikogo ( ͡° ͜ʖ ͡°) I jeszcze jakieś julki scrum masterki xD
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maroLem87: ostatnio podejmowałem taki temat, że niektórzy zpaierdalają za dwóch za 10k brutton, na b2b. a z drugiej strony masz wyczilowanych typów w pracy co nie musza za dużo robić i kasa leci jak z rynny podczas deszczu. niesamowita branża
  • Odpowiedz
@tubkas12: to zawsze zależy, chodzi mi, że istnieją firmy/ludzie którzy nic nie robią, a bardzo łatwą kasę, bo sam widzę po znajomych i raz mi się tak trafiło, aż były takie nudy, że się zwolniłem
  • Odpowiedz
@xxx_JOBOL_PL_xxx: wiem, jakiś rok temu zostałem zatrudnimy jako "inżynier oprogramowania" do projektu AI dla dużej ale to naprawdę dużej amerykańskiej korporacji. Narzędzie to był zwykły chatbot który ładował wewnętrzne dokumenty firmowe i miał pomagać pracownikom firmy odpowiadając na ich pytania. Nigdy lepszych pieniędzy nie zarobiłem, ba teraz zarabiam około 30-40% mniej niż wtedy.

I teraz dochodzimy do faktów, projekt miał ponad rok a:
- odpisywanie przez chatbota się zawieszało
- odpowiedzi były kiepskie i
  • Odpowiedz