Aktywne Wpisy
razooor +39
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

gerwazy-oko +46
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Chłop sobie gra ostrożnie, ma pozycje, jak uważa że jest za drogo to nie gra i tyle.
Ale nie robi jednego. Nie wierzy w wieczną hossę i nie robi fikołków myślowych, co już się tagowi widocznie nie podoba, bo jak ktokolwiek może mieć inne zdanie niż święta hossana na wieczność amen tm.
Nie rozumiem czemu większość tagu widzi w wysokiej cenie ropy inflację. Cena ropy nie ma nic do inflacji. Masz 100 dolarów miesięcznie, normalnie wydajesz 5 dolarów na ropę, 95 na inne rzeczy. Teraz ropa kosztuje 20 dolarów. To magicznie nie masz 120 dolarów, tylko nadal masz 100 dolarów, tylko teraz wydajesz 20 na ropę i 80 na inne rzeczy, czyli inne rzeczy MUSZĄ stanieć.
Oczywiście zapewne tak nie będzie i ruszy dodruk na całego, co wywoła inflację, co banki centralne zwalą na wysoką cenę ropy.
Jednak bez dodruku pieniądza cena ropy nijak nie wpływa na inflację.
Większość tagu wierzy w wieczną hossę, może tak będzie, a może nie. Historycznie chyba tak nigdy nie było.
Pytanie co jak się hossa skończy, czy połowa hazardzistów z tagu wtedy nie będzie się wieszać.
#gielda #ropa #inflacja
@haha123:
źródło: 671256e55e7b94c478f77c4dd2aa2641afb98ec711bc9be66307aab25cd881fe
Pobierz@haha123: połowa tagu to ma kapitał w wysokości 750 zł ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Zakładamy oczywiście brak dodruku. Jak nie ma nowego pieniądza to z czego zapłacisz wyższe ceny albo z czego będzie aby podnieść
@haha123: a ja debil zawsze tankowałem za 50zł.
A mogłem zawsze lać 10 litrów i by mi w razie podwyżki paliwa taniały inne rzeczy.
źródło: 3wv6ux
PobierzJakby nie patrzeć, od 3 miesięcy mam rację.
Albo jestem tak inteligentny albo tak głupi, że ja to widzę oraz Ty, no ale jakoś
źródło: obraz
Pobierzźródło: obraz
Pobierzźródło: obraz
Pobierz@tom-ek12333: można to też oczywiście rozwinąć, że jak John wydawał na pierdoły 95, a teraz 80, to lokalne biznesy nie mają już 95, tylko 80, więc z czego mają dać Johnowi podwyżkę, żeby on miał więcej i kupował więcej przez co lokalne biznesy będą mieć więcej przez co będzie ich stań na ropę + więcej pierdół i tak dalej.
To jest możliwe tylko jak
źródło: Zrzut ekranu 2026-03-6 o 22.42.34
Pobierzźródło: image
PobierzProblem powiększa coraz gorsza sytuacja konsumenta w USA i widać to po ostatnim zatrudnieniu które było słabe.
@ossprime Nic z tego nie wynika zbytnio w kontekście naszych rozważań. W tym wzorze brakuje
źródło: obraz
Pobierz