Aktywne Wpisy

splinter96 +150
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Basti91 +12
Dla dobra zwiazku musialem zrezygnowac z treningow - niestety byly one nie do pogodzenia z naszym stylem zycia i oczekiwaniami #rozowypasek - chciala spedzac wiecej czasu razem.
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie
Dajcie jakiegos plusa na pocieszenia, jezdzilem na zawody w grapplingu, mialem jechac w przyszlym roku na amatorskie mma, mam jakas pustke w zyciu, bardzo brakuje mi ruchu i przyjaciol z maty (╯︵╰,)
Mam ciezary na strychu i psa, bede sie

I dostaliśmy.
1/4 terenów dzisiejszej Polski to wynik reperacji.
Próba skłócenia nas z sojusznikiem przez temat reparacji to ruch na którym zyskuje tylko Rosja.
Źródło:
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Reparacje_od_Niemiec_po_II_wojnie_%C5%9Bwiatowej
#takaprawda #bekazpisu
źródło: 1000022676
PobierzK---a wykopki naprawdę wolą się zrzec słusznie należnych nam pieniędzy, dzieł sztuki itp bo nie lubią prezydenta który o tym mówi. Poziom wojenek politycznych lvl hard.
Komentarz usunięty przez autora
Dwie kwestie mogą być
Największe straty ludzkie i materialne poniosły ZSRR i Polska.
Polska – mimo gigantycznych strat – otrzymała reparacje tylko przez filtr ZSRR i były one
źródło: image
Pobierz@lubie_placki777: oraz utrata wschodnich 1/4 terenów...
Jeśli to były reparacje to ty weź już usuń konto
@Gieremek: polska to znaczy zsrr? XDD równie dobrze hitler 10 lat wcześniej mógłby coś zrobić za pomocą rządu marionetkowego i też byś bronił tego?
Papier wszystko przyjmie, a fakty pozostają faktami. Czasem są podstawy tzw. prwa, a nie ma działań bo nie ma sprawczości.
Dla przypomnienia Żydzi dostali tereny w Palestynie co nie przeszkadzało wypłacić im reparacji. Przypominam że Niemcy z własnej woli nic nam nie dali - ustalenia w Jałcie odbywały sie poza
@szybki-bill1:
TAK, nasze państwo jest kontynuatorem PRL. Polska nie upadła nagle tylko się zreformowała. Dlatego choćby spłaciliśmy długi po PRL.
@lubie_placki777: pewien cymbał zapomina ze stracilismy drugie tyle terenu, i na tamtem moment znacznie lepszego pod wieloma wzgledami