Aktywne Wpisy
Lewacki ch-j @Grzesiok mnie zablokował. Oni nie chcą rozmawiać tylko lać szambo. Ktoś im za to płaci albo robią to w imię czystego chaosu.
źródło: Screenshot from 2026-07-25 06-53-37
Pobierz
potatowitheyes +30
Wołam plusujących mój poprzedni wpis.
@pan_alternator zwrócił mi uwagę, że takie losowanie książki łamie ustawę antyhazardową. Ja sobie pomyślałem "co za bzdruda", ale wpisałem w chatagtp i on mi potwierdził, że faktycznie takie losowanie jest niezgodne z prawem xD Za chwilę dodam kolejny wpis, w którym nie będzie już losowania a konkurs. Sorry, że się zesralem, ale chcę mieć w miarę spokojny weekend xD
@pan_alternator zwrócił mi uwagę, że takie losowanie książki łamie ustawę antyhazardową. Ja sobie pomyślałem "co za bzdruda", ale wpisałem w chatagtp i on mi potwierdził, że faktycznie takie losowanie jest niezgodne z prawem xD Za chwilę dodam kolejny wpis, w którym nie będzie już losowania a konkurs. Sorry, że się zesralem, ale chcę mieć w miarę spokojny weekend xD

Prawactwo było kiedyś wyszydzane przez mainstreamowe media i polityków.
Właśnie dlatego.
W 1945 roku w Poczdamie ustalono, że reparacje Polska otrzymywać będzie za pośrednictwem ZSRR.
W 1953 roku Polska zrzekła się otrzymywania tychże reparacji.
Jeszcze żaden prymityw żądający reparacji nie wytłumaczył mi, jak chciałby te świadczenia otrzymać, uwzględniając te dwa dokumenty.
"Polska została zaliczona do wschodniej strefy reparacyjnej[9]. Reparacje z tej strefy zostały przyznane bezpośrednio ZSRR, który zobowiązał się zaspokoić roszczenia reparacyjne Polski[9]."
To samo źródło.
@lubie_placki777: NIEMCY TO NIE JEST NASZ SOJUSZNIK. TO NATURALNY WRÓG.
Z reszta Twój argument jest mocno upośledzony, bo z jeden uważasz postanowienia z PRL za ważne a z drugiej nie (czyli te wobec Niemiec)?
@Gieremek: czy decyzja w pozycji pod butem ruskich jest uznawana jako podjęta przez suwerenne państwo?
@lubie_placki777: nie jestes najmądrzjeszym olowkiem co nie? XD
@lubie_placki777 Szkoda że nie wspomniałeś że sporo ziem straciliśmy a cała akcja była podjęta ponad naszymi głowami xd a poza tym główną ideą przesunięcia Niemiec na zachód było oddalenie przez ruskich granicy jak najbardziej. Potem zrobiono całą otoczkę ziemi odzyskanych.
@Dlkvv I Wilna. Z punktu widzenia strategicznego i wpływu na ten rejon Europy nie był to taki dobry deal
@Klepajro: nawet takiego prostego powiedzenia nie potrafisz zapamiętać.
Nie jesteś najostrzejszą kredką w piórniku, co? ( ͡° ͜ʖ ͡°)