Aktywne Wpisy

Larsberg +33
Redaktorzyna namawia by zostać niewolnikiem systemu xD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#antynatalizm #demografia #dzieci #polska #pieklomezczyzn #rakcontent
#antynatalizm #demografia #dzieci #polska #pieklomezczyzn #rakcontent

mk321 +1
#gielda #sp500 #stoxx600 #etf
Jako, że jest już prawie pewne, że mamy bańkę AI (a nawet jak nie, to ludzie tak mówią, więc samospełniająca się przepowiednia), to w co bezpiecznie inwestować długoterminowo?
- Shortować nie chcę.
- SP500 to w większości AI (nie wszystkie tech, ale one są napompowane AI).
Jako, że jest już prawie pewne, że mamy bańkę AI (a nawet jak nie, to ludzie tak mówią, więc samospełniająca się przepowiednia), to w co bezpiecznie inwestować długoterminowo?
- Shortować nie chcę.
- SP500 to w większości AI (nie wszystkie tech, ale one są napompowane AI).

Poprosiłem na fb o polecenie tanich butów do #bieganie ze stosunkowo dobrą amortyzacją na krótkie 5 km przebieżki dla początkującego to się okazuje że 800 zł to jest minimum xD
A na grupy biegowe na FB nie wchodz pod zadnym pozorem, chyba ze na gielde poszukac tanszych butow czy innego szpeju.
Na grupkach to na 5km ci kaza wziac 12L plecak z buklakiem, kije i zapas zeli ktorym bylbys w stanie wykarmic cala wioske w afryce.
Tak jak Ci piszą ziomeczki, idź do decathlonu, załóż sobie budżet jaki chcesz wydać, dobierz buty na podstawie przypasowania do buta. Tyle. Koniec filozofii. Pierwszy rok biegania to niewiele więcej filozofii niż: "raz prawa, raz lewa" ;)
PS. Jaka to grupka? Na polskich