Wpis z mikrobloga

#polityka
Zauważyliście jak prawacy za każdym razem gdy spadnie dużo śniegu w miejscowości Wypizdow Dolny to mówią zartobliwie że "planeta plonie" albo "globalne ocieplenie pełna parą" ale to ze Wisła osiąga historycznie niskie poziomu to siedzą cicho? Xd
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zauważyłeś jak lewacy za każdym razem jak wydarzy się normalne i wytłumaczalne zjawisko klimatyczne, to mówią na poważnie "planeta płonie", "ziemia umiera"?

@IV_RP: mogę prosić o jakiś przykład? Bo ja nigdy tego nie zauważyłem.
  • Odpowiedz
@Gaboleusz

" ale to ze Wisła osiąga historycznie niskie poziomu to siedzą cicho? Xd

Gdzie siedzą cicho? piszą że zbiorniki retencyjne pełne, media kłamią bo to tylko w jednym miejscu a w innych jest głębiej, że przepływ się liczy a nie głębokość alb wrzucają zdjęcie gazety sprzed 100 z nagłowkiem o suszy na Wiśle więc to z pewnością nic nowego i tak można wymieniać bez końca
  • Odpowiedz
t, łącznie z Chinami, redukuje lub planuje redukcję emisji CO2 w najbliższym czasie

@Erus: pewnie dlatego ciągle otwierają nowe elektrownie węglowe, co nie?
Przestań łgać. Chińczycy budują każdy typ elelktrowni nie "bo ekologia" tylko po prostu inaczej się u nich nie da, porty przyjmujące węgiel mają wymaksowany przeładunek, krajowa produkcja też, no to idą w "OZE" (a tak naprawdę w atom)
  • Odpowiedz
@Gaboleusz: bo to przez masowe melioracje przeprowadzane w latach 90, chceliście osuszać podmokłe tereny które były naturalnym magazynem słodkiej wody to teraz macie efekty
  • Odpowiedz
@Gaboleusz: Życie denialisty jest trudne. Siedzisz jak debil cały rok, przeglądając prognozy pogody z całego kraju, żeby na podstawie jednej zimnej niedzieli w Pierdziszewie odwołać globalne ocieplenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
To nie mnie płacą za takie pomysły.

Czyli nie wiesz ale rzucasz hasełkami. I nawet nie potrafisz ich wybronić

Może zamiast wydawać krocie na przestawianie produkcji butelek na takie z korkami przytwierdzonymi na stałe,

To tak zarzyna gospodarkę? Wprowadzono to już jakiś czas temu i co?

nakładać
  • Odpowiedz
@Gaboleusz: największa beka jest, jak wariaty wypełzaja z jakichś jaskińw lecie jak jest 30 stopni krzycząc, że planeta płonie, że trzeba zlikwidować samochody, ograniczyć latanie samolotami, nakazać limity ilości odzieży, ograniczyć spożycie mięsa, jakieś strefy czystego powietrza wprowadzić itp itd
niektórzy nawet się przyklejają do asfaltu i niszczą zabytki
  • Odpowiedz