Wpis z mikrobloga

#polityka
Zauważyliście jak prawacy za każdym razem gdy spadnie dużo śniegu w miejscowości Wypizdow Dolny to mówią zartobliwie że "planeta plonie" albo "globalne ocieplenie pełna parą" ale to ze Wisła osiąga historycznie niskie poziomu to siedzą cicho? Xd
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gaboleusz jak ja lubię te uproszczenia "prawka" i "lewak".
A jak uważam się za prawaka ale pluję na konfę i głosuje na razemków. Do tego zawsze udzielam się w takich dyskusjach z pozycji proekologicznej i tępiciela denialistów klimatycznych.
Nie można po prostu napisać "debile"?
Mówienie w takich kontekstach o "prawakach" powoduje, że nawet poczciwi ludzie ale o konserwatywnych wartościach stawiają te tematy w uproszczonych ramach prawak-lewak. I dochodzi do wniosku że
  • Odpowiedz
@Saeglopur: globalne ocieplenie przeszło rebranding przez takich cymbałów jak ty, którzy widzieli chłodny sierpień za oknem i robili pod siebie, że to wystarczy żeby podważyć konsensus naukowy. To że za oknem miałeś zimno, nie znaczy że tak było na całym świecie.
VZee - @Saeglopur: globalne ocieplenie przeszło rebranding przez takich cymbałów jak ...

źródło: IMG_1414

Pobierz
  • Odpowiedz
@Gaboleusz ja powiem szczerze że za mojego 4et jego życia nie spodziewałem się aż takiej zmiany klimatu, wiedziałem że wszystko się zmienia ale myślałem ze nastąpi to wolniej. A tu raptem w chwilę , nie mamy już 4 pór roku, lato to nie lat zima to nie zima a wiosna i jesień odeszły w niebyt
  • Odpowiedz
przez 2 dni było trochę zimniej

@honeybadger9951: Co? Zimnych dni w sierpniu było 20 względem okresu ref. 1991 - 2020, więc jakie 2 dni? Był dzień, gdzie wystąpił nawet lokalny przymrozek, co jest ekstremalnie patologiczną sytuacją. Liczba dni z Tmin < 10 stopni przekroczyła w niektórych miastach (np. Łódź) 14 dni, co jest również wartością ekstremalną. No ale wykopek powie, że przez 2 dni było zimniej i tak w rzeczywistości
  • Odpowiedz