Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z konfliktem o gry w związku?
Czy waszym dziewczynom nie podoba się gdy gracie w gry?

Mieszkam z dziewczyną od paru miesięcy i często kłócimy się o gry. Na początku to było takie "wyłącz komputer i poróbmy coś", ale z biegiem czasu zaczęło to przybierać na sile i teraz to są kłótnie. Ona nie akceptuje tego hobby i nie podoba jej się, że gry są dla mnie takie ważne.

Nie gram dużo, maks. 5 godzin tygodniowo, czyli wychodzi mniej niż 1h dziennie... Ale jest to dla mnie ważne hobby i sprawia mi ogromną przyjemność. Nawet jeśli pogram sobie chwilkę to już się czuję lepiej, ale nawet czasem wystarczy że obejrzę jakiś filmik o nowej grze na którą czekam czy coś.

Dla niej gry są dziecinne i nie przystoi 30-letniemu chłopu grać. I chyba głównie o to chodzi, że zwyczajnie nie ma tolerancji wobec gier i graczy. I dla mnie to jest dziwne, bo ona ma lewicową wrażliwość, zawsze broni np. osoby czarnoskóre czy lgbt, ale walić w graczy i gry to jej nie przeszkadza.

Nie wiem czy jest sens ciągnąć ten związek kiedy partnerka nie cieszy się moim szczęściem. Zauważyłem, że u moich znajomych w związkach jest podobnie. Kobiety się nie cieszą gdy facet ma swoje hobby i spędza na nie czas, nawet niekoniecznie gry ale np. motoryzacja, bushcraft, asg itd.

Mnie np. cieszy to, że ona ogląda te swoje seriale na netflixie albo podróżuje - razem ze mną, ale ja nie jestem zapatrzony w podróże i robię to głównie dla niej.

Co robić?

#zwiazki #gry #rozowepaski #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: A ona co robi w wolnym czasie? Jak rozmowy nie pomagają czas p-----------ć się o jej zajęcia. Czyta książki? Haha małolata nerd. Ogląda filmy? Jeszcze gorzej przecież to najgorsza prokrastynacja. Jakieś robótki ręczne? Pff dla babć to.

Ja miałem ze swoją podobnie, ale doszliśmy do konsensusu, zrozumiała ze każdy ma prawo do spędzania czasu jak się podoba.
  • Odpowiedz
Dla niej gry są dziecinne i nie przystoi 30-letniemu chłopu grać. I chyba głównie o to chodzi, że zwyczajnie nie ma tolerancji wobec gier i graczy. I dla mnie to jest dziwne, bo ona ma lewicową wrażliwość, zawsze broni np. osoby czarnoskóre czy lgbt, ale walić w graczy i gry to jej nie przeszkadza.

@mirko_anonim: 1/10
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nieważne czy bait czy nie, i tak odpowiem.

mamy po 37 lat, na poczatku gry wydawały się jej dziwne, ale potem się przyzwyczaiła. Jak ostatnio nie grałem od dłuższego czasu, to aż sama spytała, czemu przestałem grać. A jak kupuję coś nowego, to zawsze przychodzi zobaczyć pierwsze 15 minut gry.
  • Odpowiedz
Dla niej gry są dziecinne i nie przystoi 30-letniemu chłopu grać.

@mirko_anonim: Jeśli ktoś twierdzi, że robienie rzeczy X jest dziecinne i już nie wolno, to na ogół znaczy, że sam jest dość infantylny i próbuje odgrywać rolę, która wydaje mu się być dorosła. Z drugiej strony, jeżeli takie argumenty na ciebie działają, a masz 30 lat na karku, to też trochę słabo ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 33lvl, regularnie gram z niebieskim (aktualnie wpadliśmy w ciąg w Abiotic Factor i nie ma dnia, żebyśmy wieczorem nie poświęcili chociaż tej godzinki na eksplorację i eksperymenty), a jak chce coś ogrywać sam, pograć na gitarze czy cokolwiek ma tam ochotę robić, to zajmuję się swoimi hobby/gierkami i nie zawracam mu głowy. Masz prawo do spędzania czasu samemu będąc w związku, nie jesteś animatorem ani opiekunką. Niech dziewczyna dorośnie
  • Odpowiedz
Dla niej gry są dziecinne i nie przystoi 30-letniemu chłopu grać.

@mirko_anonim: Żartobliwa odpowiedź? Malowanie twarzy w tym wieku też jest dziecinne :) czy tam modne ostatnimi czasy: ,,to odskocznia od rzeczywistości, tak jak makijaż" :)

A tak serio, kobiety tego nie rozumieją, bo ich dzieciństwo wygląda inaczej, kobiety od dziecka mają dużo więcej atencji od rodziców, bo ,,Michaś to mężczyzna, on musi być twardy i sobie w życiu poradzić"
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: lol. Ja jestem lewaczką, chłop gra w gry, sama gram w gry. W niektóre gramy razem, w inne nie. Niech sobie gra - co najwyżej wkurza mnie czasem jak założy sobie słuchawki wygłuszające, muzykę i jest odcięty od świata, a ja pilnie potrzebuję pomocy i jej nie otrzymam.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Nie wiem czy to jest problem chłopów, czy bab, czy związków ogólnie ale to brzmi jak jakieś dziecko rosemary w wersji związkowej. Wachania nastrojów, w--------e się o hobby, stanie nad kimś i sapanie, generator problemów + katalizator hormonowy i legendarny "nie poświęcasz mi wystarczająco dużo czasu przez to swoje _tuwstawcokolwiek_". Ludzie czy wy się wiążecie z dziećmi dookoła których trzeba chodzić nieustannie? Czy zakładając obrączkę
  • Odpowiedz
@ZmiennaX: It takes two było fajną przygodą, ale to nie te same emocje. Pierwszą część overcooked przeszliśmy na 100% ( ʖ̯) Unrailed też jest ok. I Lovers in a Dangerous Spacetime.
  • Odpowiedz