Wpis z mikrobloga

Stoję przed zakupem elektronarzędzi akumulatorowych, jaką firmę wybrać? Myślę nad DeWalt XR 18V, bo w ofercie mają bardzo dużo różnych rzeczy także to może być przyszłościowa inwestycja. Jak oceniacie wykonanie, trwałość, baterie? A może zainteresować się inną firmą? Narzędzia będą używane w domu i garażu.

#narzedzia #elektronika #18v #warsztat #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #elektronarzedzia #dewalt
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adam_Malysz: Mam Milwaukee M12 i to co na kablach to Skil (szukałem tańszej marki). I ogólnie chciałbym dodać M18 urządzenia ale odechciewa mi sie gdy widze ceny Milwaukee i mam porónanie do innych. Dziś chyba wszystko organizowałbym na np Boschu
  • Odpowiedz
@Adam_Malysz: Tak jak patrzyłem to mają od cholery, po ileś modeli każdego rodzaju sprzętu identycznie jak u innych. W Milwaukee po prostu gdy chce coś sobie dodać albo właśnie przejść na M18 to ceny za ABSURDALNE, normalnie są drogie ale tu jeszcze import i cła, podatki, procedury
  • Odpowiedz
@Adam_Malysz: Faktycznie, bo oni tak mam wrażenie bardziej do budowlanki - samych wkrętarek, zakrętarek mają od cholery przeróżnych modeli, wyspecjalizowanych do prac przy kartongipsach, z konkretnymi wkrętami itp itd
Tej, smarownica jest https://www.bosch-professional.com/pl/pl/products/gfp-18v-10-06019N6000 ale mało dostępna, to chyba nowość
Grzechotek takich 90 stopni kilka różnych mają, 12 i 18V, krótsze, dłuższe, z baterią równolegle, w podstawie

Ale widze że ceny i tak podobne do Milwaukee. Na upartego mógłbym trwać przy
  • Odpowiedz
Myślę nad DeWalt XR 18V, bo w ofercie mają bardzo dużo różnych rzeczy także to może być przyszłościowa inwestycja. Jak oceniacie wykonanie, trwałość, baterie?

@Adam_Malysz: Co do głównego pytania - DeWalt absolutny top tak samo jak i Milwaukee. Tylko mnie ceny Milwaukee zaczęły dobijać, pytanie czy z DeWaltem też tak nie jest bo też jest amerykański typowo - nagle się okazuje że któraś rzecz jak np piła szablasta, szlifierki czy
  • Odpowiedz
@JestemKaspi: @Adam_Malysz #teammakita #teamteal

Jak wybierałem system, to przeliczyłem koszty baterii i poszczególnych narzędzi, i wtedy (teraz w sumie też, z tego co patrzę) zielony system wyszedł mnie najtaniej z trójki Makita, DeWalt i Milwaukee. Aczkolwiek warto zaznaczyć, że Milwaukee ma najlepszy system walizek transportowych.
Możesz jeszcze sprawdzić Hitachi / HiKoki i Metabo.
  • Odpowiedz