Wpis z mikrobloga

Gadałem ostatnio z jednym typem zza wschodniej granicy i dochodzę do wniosków, że oni przeszczepiają ten swój dziki mental 1:1 nie zważając na panujące reguły czy kulturę danego kraju.

Otóż wrocławianie i pewnie nie tylko, doskonale widzą co się dzieje w ciepłe weekendy w okolicznych lasach. Tabuny pijanych ukrów palących ogniska gdzie popadnie, z muzyką rozkręconą na cały regulator, darciem mordy i imprezami.

Tym razem ziomek opowiadał oburzony, że policja przyjechała i kazała im w---------ć albo dostaną 300 złotych mandatu. On w ogóle nie rozumiał dlaczego. Nie był w stanie skumać dlaczego nie można rozpalać ogniska w dowolnym miejscu i n---------ć muzyką w lesie. Ja byłem chyba jeszcze bardziej tym zdziwiony tym, że on tego nie pojmuje niż on zaistniałą sytuacją xD.

#wroclaw #ukraina #patologiazewsi
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Starczyłoby po prostu w koncu zrobić kampanię informacyjną dla tych ludzi skoro mają tu być dłużej.

@Darth_Gohan: i to jeszcze po ukraińsku może?
CZY TO JESZCZE POLSKA?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
jak co tydzień chodze po warszawskich lasach to jeszcze żadnego ogniska Ukraińców nie widziałem xD

@walciak:
>Op pisze o tym co się dzieje we Wrocławiu
>yyy ale w Default City tego nie ma, kłamiesz opie onuco!!!
xD
  • Odpowiedz
@FELIX90: problemem w asymilacji często jest inteligencja jednostki. To właśnie inteligencja w dużej mierze umożliwia dostosowanie się do zmiany warunków, myślenia abstrakcyjnego, empatii, zachowywania się w zgodzie z normami społecznymi. Osoba o niskiej inteligencji będzie miała problemy z asymilacją, bo swoje nawyki, rutynę i kulturę będzie próbowała przesadzać do nowego otoczenia, bo skoro u mnie tak jest i jest to ok, to tutaj też tak można. Takie osoby będą miały
  • Odpowiedz
  • 1
Polacy, o niskiej inteligencji, tak samo, gdy wyjeżdżali za granicę, zachowywali się jak trzoda

@SlepyBazant: polska patologia była głównym towarem eksportowym, nowofalowej emigracji XXI wieku. Wtedy miałem wrażenie, że u nas się uspokoiło, bo patologia wyjechała
  • Odpowiedz
@FELIX90: Bo tak było. Przed wyjazdem patologii były osiedla, że jak obcy przeszedł przez obce osiedle, czy osiedle z którym jego osiedle miało kosę, trzeba było liczyć się z dostaniem w------u bądź bycia skrojonym z telefonu cz portfela. Tak wyglądało życie społeczne. Wiadomo, że to było zachowanie patologiczne i prymitywne, a po wyjeździe tych patusów osiedla się uspokoiły.

To właśnie na kanwie tych patusów obcokrajowcy zaczęli postrzegać Polaków jak patologię,
  • Odpowiedz
On w ogóle nie rozumiał dlaczego.

@FELIX90: kolega policjant miał taką samą sytuację z ukrainśką matką którą piła z koleżanką p--o w parku jednocześnie sprawując opiekę nad 2 letnim dzieckiem
  • Odpowiedz
@FELIX90 całą młodość paliłem ogniska ze znajomymi w lesie, puszczając muzykę oraz pijąc a-----l xd
To klasyczna aktywność dla wszelkiej młodzieży poza wojewódzkimi miastami
  • Odpowiedz
  • 0
@Kieres: i jak zgaduję, przez cały ten czas nie spotkałeś żywej duszy, bo były to odludzia na wsiach zapomnianych przez boga i ludzi a nie oblegane tereny rekreacyjne jednego z większych miast w Polsce.
  • Odpowiedz