Aktywne Wpisy

annlupin +15
STOP kontrola co se słuchasz teraz
źródło: annlupin9988765
Pobierz
annlupin +34
cześ nom
źródło: annlupin0099987
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: annlupin9988765
Pobierz
źródło: annlupin0099987
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Wiesz, czemu Twojego dziadka było stać na dom i dzieci a Ciebie nie?
Bo nie wydawał 500 zł miesięcznie na Neflixy i internet, bo nie miał telefonu za 4k, bo nie płacił 1,5k leasingu za samochód i 2k miesięcznie na restauracje czy jedzenie na wynos, bo nie jeździł raz po raz na wakacje i weekendowe wypady, bo nie miał na chacie sprzętu RTV/AGD o wartości 20k.
I były też inne priorytety - dziadek dzieci płodził a potem się zastanawiał co dalej. I często te dzieci, pomimo mieszkania w domu, żyły jak żyły mając zapewnione tylko podstawy (jako taki ubiór, jedzenie).
Wiadomo, czasy były inne, ceny były inne ale kompletną odklejką jest mówienie, że kiedyś to mieli łatwiej.
#demografia #polska #finanse #nieruchomosci
źródło: image
Pobierz@wygryw50k: jak nie mają leasingu, to mają gruza, ktory pochlania przynajmniej kilka-kilkanascie tysiecy rocznie.
@wygryw50k: twoj dziadek nie mial w ogole miejsca parkingowego, telefonu ani telewizora, zeby te filmy obejrzec xD
@ATAT-2: ludzie nie rozumieją jak dawniej wyglądało życie. Mój dziadek też miał dom i gospodarstwo tylko ze wspomnień mojej mamy wiem że i dziadek i babcia pracowali praktycznie non stop. Wstawali rano jedli razem śniadanie a potem do wieczora ich nie było. Wieczorem wracali kolacja/obiado-kolacja chwilę siedzenia razem i do spania. Nikt nie
@mr-dawid: No bo Twój dziadek też miał ciężko ( ͡º ͜ʖ͡º) Ale dom wybudował
@Gambardella: Jak wiele osób 10-20-40 czy 100 lat temu.
@mr-dawid: to sa podstawowe potrzeby, moze bez auta jesli mieszkasz w duzym miecie do zycia a nie egzystencji xD
@ATAT-2: No po co mają pytać, jak zawsze wysyłane jest zapytanie do BIKu. Ba, banki mogą takie zapytania wysyłać i to robią nawet jak wniosku kredytowego nie składasz.
To absolutnie nie jest mit, ale obrazuje dobitnie, że piszesz ciągle o czymś o czym nie masz pojęcia. To już drugi temat w
@Wink: Raty z przeszłości nie mają praktycznie wpływu na budowanie pozytywnej historii kredytowej (negatywnej jak najbardziej jakbyś nie spłacał). Wpływają na Twoją aktualną zdolność kredytową jako obciążenie.
W aktualnych czasach przy staraniu się o kredyt znaczenie mają tak naprawdę tylko i wyłącznie stabilne i
Sam spędziłem ponad dekadę łupiąc 16 godzin dziennie w kilku kołchozach z których tutaj są śmiechy "jak to wytrzymać z takimi