Aktywne Wpisy

MonazoPL +138
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 400 zł pekao monazo
Pobierz
tesknilam_ +26
Podobają wam się takie krótkie grzywki? Mi tak i jestem ich fanką, lecz nie każdej będzie pasować. #rozowepaski #niebieskiepaski #wlosy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Wiesz, czemu Twojego dziadka było stać na dom i dzieci a Ciebie nie?
Bo nie wydawał 500 zł miesięcznie na Neflixy i internet, bo nie miał telefonu za 4k, bo nie płacił 1,5k leasingu za samochód i 2k miesięcznie na restauracje czy jedzenie na wynos, bo nie jeździł raz po raz na wakacje i weekendowe wypady, bo nie miał na chacie sprzętu RTV/AGD o wartości 20k.
I były też inne priorytety - dziadek dzieci płodził a potem się zastanawiał co dalej. I często te dzieci, pomimo mieszkania w domu, żyły jak żyły mając zapewnione tylko podstawy (jako taki ubiór, jedzenie).
Wiadomo, czasy były inne, ceny były inne ale kompletną odklejką jest mówienie, że kiedyś to mieli łatwiej.
#demografia #polska #finanse #nieruchomosci
źródło: image
Pobierzaż sprawdziłem i choćby się było fanatykiem platform streamingowych to ciężko byłoby tyle wydać nawet opacajac totalnie wszystko
przecież to jest to jedna z najtańszych form rozrywki, nie rozumiem czemu jest prawie zawsze podawana jako przykład mitycznej rozrzutności xd
źródło: temp_file6945677052288489397
Pobierz@ATAT-2: a najlepsze jest to jak patrzę na młodych ja w ich wieku miałem o wiele trudniej (ale dałem rade - brak kresek i chata nowa) a teraz łebole do 26 roku maja kase bez podatku przecież to można odkladać polowe wypłaty - ale nieee ajfon fsrajfon, d---i, alko, wycieczki... kurła kogo bylo na to kiedys stać - mnie teraz dopiero stać na oszczędzanie i wycieczki teraz się "dopiero
XD ja z ajfonem za 8k nic nie mówię już . Sama elektronika jeśli chodzi o moje zabawki to ze 150k w zakupie. Tv, audio, projektor, komputery, konsole, dron, smartfon, tablet, zegarek smart… itp itd
No ale dobra, ja nie zarabiam najgorzej. Ale nawet za okolice minimalnej można fajnie żyć w mniejszym mieście jak się człowiek umie zakręcić
@ATAT-2: Bredzisz jak potłuczony
źródło: leymwyW
Pobierz@wstanczyk: ale nikt nie broni nieruchomości, tylko kretyńskiego patrzenia na życie rodziców i dziadków. wtedy dobrze mieli partyjniacy i cwaniacy.
@ATAT-2: To co się od "tamtych czasów" zmieniło to cały szereg czynników.
Przede wszystkim standardy.
Dom tego dziadka był zapewne wykonany w niższym standardzie niż dzisiejszy garaż w którym trzyma
Mirki zawsze bawią.
@Karbostyryl: mhm skoro tak mówisz to ciężko mi się z tym kłócić
@Cadfael: Dziękuje, jesteś jedną chyba z 5 osób która zrozumiała ten wpis.
@bobeczek1: Rozumiem co chcesz tu przekazać ale troche
@trevoz: Niekó†rzy chodzą i wydają miesięcznie na to 250 zł na dwie osoby co już zdążyłem tu przeczytać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Wink: To też napisałem - możesz dostać kredyt posiadając dowolny rodzaj umowy ale niektore mają dodatkowe wymagania (np. czas zatrudnienia czy prowadzenia działalności)
@Wink: Jeśłi pomoże to tylko w skrajnych przypadkach gdy twoja zdolność jest na granicy. Nie jest to czynnik decydujący
@thisguy1: Cóż, ja tak nie myślę i ani razu tak nie napisałem. Ale czytanie ze zrozumieniem się kłania.
@Fattek: