Wpis z mikrobloga

• 130
@Czerwony_jak_WIG20 byłem ostatnio w "muzeum retro" I miałem wrażenie, że tylko ja umiem coś tam włączyć ( ͡° ʖ̯ ͡°). Eh, starość.
Weź tu wytłumacz dziewczynie jak się skacze w dsj2 jak ona po małyszomani urodzona.
  • Odpowiedz
@Czerwony_jak_WIG20 najlepszy był windows xp imho. Nie było to wszystko kanciaste, a jednak była dobra ergonomia pracy z systemem. Ale przypomniało mi się jak mi szczęka odpadła jak z torrentów udało się w ramach testów ściągnąć builda testowego windowsa visty z interfejsem aero... komputer nie wyrabiał, ale pierwszy raz zobaczyć półprzezroczyste menusy bez dodatkowego oprogramowania w systemie to było coś :p
  • Odpowiedz
@impact18

@Czerwony_jak_WIG20 byłem ostatnio w "muzeum retro" I miałem wrażenie, że tylko ja umiem coś tam włączyć ( ͡° ʖ̯ ͡°). Eh, starość.

Weź tu wytłumacz dziewczynie jak się skacze w dsj2 jak ona po małyszomani urodzona.

Jesli mówisz o tym miejscu przy gus to byłem tam tydzień temu. Czy gry tam to ty zmieniasz czy obsługa? Bo ja grałem na jednej per zestaw.
  • Odpowiedz
@Czerwony_jak_WIG20

ja tęsknie wyłącznie za interfesjem. Teraz niby wszystko ładne, okrągłe... ale w tamto "kwadratowe" łatwiej się klikało

A robisz coś konkretnego na windowsie co miałoby Cię powstrzymać przed spróbowaniem linuksa? Na nim możesz mieć interfejs dosłownie taki, jaki sobie wymyślisz. ;)
  • Odpowiedz
@Czerwony_jak_WIG20 mi najbardziej brakuje paska zadań u góry jak w xp. Klikało się i wszystkie opcje były, a teraz weź to rozwijaj, szukaj a i tak nie znajdziesz. I do dziś nie potrafię korzystać z nowego painta, straszne g---o
  • Odpowiedz

@impact18: mam podobne, ja grywałem na Pegazusie, a różowa jest niewiele starsza od Windowsa XP xD
  • Odpowiedz
@potworzak21: Nostalgia zaślepia fakty. XP to była porażka. Czy miałeś łącze wdzwaniane czy Neostradę to komputer był bezpośrednio wystawiony na świat, a XP był dziurawy jak sito. Non-stop sypał się cały system i trzeba było robić format. Dlaczego? Bo wirusy miały otwarte furtki do robienia sajgonu, czy to przez niezabezpieczone porty XPka wystawione na świat czy to poprzez luki pozwalające na uruchomienie wirusa z najwyższymi uprawnieniami po samym wejściu na
  • Odpowiedz