Wpis z mikrobloga

Mickiewicz pisał to co rozpuszczone i leniwe p0laczki chcieli słyszeć dlatego był tak uwielbiany,bo karmił gleboki kompleks narodu wybranego
  • Odpowiedz
@Marsu335: Każdy jest tylko odpowiedzialny tylko za swoje czyny. Racja, nie dopisałem tego, że skoro i ja, to też i Ty i każdy inny nie powinien się wstydzić ani być dumny za nie swoje zasługi. Co implikuje to że nie powinniśmy innym też wypominać.
  • Odpowiedz
Polska to jeden z najlepszych krajów do życia, tylko Polacy, przez swoje kompleksy i wrodzoną potrzebę narzekania nie mogą tego dostrzec

@pablosz5: to nie są "poslkie kompleksy". Wszedzie ludzie narzekają. Wielka Brytania wyszła z unii, bo im bylo tak źle. Na amerykanskich grupach widze tylko narzekanie, jak to Biden/Trump zniszczyl ten kraj
  • Odpowiedz
husaria wcale nie była taka zajebista

@Catmmando: Akurat była. W sensie ja nie jestem absolutnie nacjololo, śmieję się z wielkich polskich polakow z polski, ale husaria akurat była wybitnie kompetentną formacją w pewnej epoce.
  • Odpowiedz
  • 3
@lewoprawo ale Wilno nie należało jakoś magicznie do Litwy. Ono tam przeskakiwalo pomiędzy Polakami, Bolszewikami a Litwinami od 1918. A jak bolszewicy odpadli to Litwini nie chcieli z nami gadać, tylko se wzięli tak o. A że tam chyba 80% miasta to byli Polacy, to niby czemu Litwa miałaby mieć większe prawa do Wilna niż my? Wiec to jest inna sytuacja
  • Odpowiedz