Wpis z mikrobloga

• 1
@Tokko a dobrze, to przepraszam, już się poprawiam
"Tak mordo, polska najgorsza mordo, muszę jeść bezpańskie psy mordo, a gdybym był takim Hiszpanem to bym mieszkał w rezydencji, jeździł Maybachem i jeździł co miesiąc na wakacje, a nie co to w tej polsce (specjalnie z małej)"
Xd
  • Odpowiedz
  • 2
@jar-ek333 drogi mamy lepsze niż w Niemczech. Szczególnie porównując ich i nasze autostrady/ekspresówki. Kible przy tych drogach są lepsze.
Mobywatela mamy, i w zasadzie można sobie jeździc/chodzić z samym telefonem. Nie musisz nosić wszędzie portfela.
Pociągi są śmiesznie tanie w porównaniu z takimi niemieckimi. Szczególnie te międzymiastowe.
Wiec no coś się znajdzie na pewno xd
  • Odpowiedz
@Movet: widzisz swój komentarz? To jest właśnie powód czemu

Nie wiem ale wiem że na pewno znajdzie się kilka miliardów które używają mózgu lepiej od Ciebie
  • Odpowiedz
@Movet: no nie wiem z tymi drogami. W Pl poza głównymi drogami bywa słabo. Szybkiego ruchu lepiej ale niemcy budowali te drogi w latach 30. My 70 lat później więc powinny być lepsze :D

Ale ja mieszkam w Norwegii. Tu wylanie nowego asfaltu to serio zajmuje 2 dni. W polsce to chyba z miesiac. Darmowe toalety są tu dosłownie wszędzie. W większości sklepów spożywczych na przykład.

Co do cen. No
  • Odpowiedz
  • 1
@Tokko o tak mordo, taaaak, polska najgorsza, o taaak, uhhhhh, ohhhh, ahhhhhhhhh [odpala papierosa] ja to mam jednak mądry mózg
  • Odpowiedz
  • 1
@jar-ek333 no ale imo dlatego uważam, że u nas nie jest źle. Są rzeczy gorsze, są lepsze. Są rzeczy lepsze w innych krajach, albo w innych. Sumarycznie nigdzie pewnie nie jest idealnie. Ceny w jednych krajach są wyższe, w innych niższe. Benzynę chyba mamy najtaniej w Europie (a przecież nie jest tak, że zarobki są najnizsze).
Ale no nie jest tak, że zawsze wszystko u nas jest na najniższym poziomie, ew
  • Odpowiedz
  • 1
@jar-ek333 Sam fakt, że w zasadzie porównujemy się do topki świata też dużo znaczy. Bo często zapominamy, że pewnie z 80% ludzi na świecie dałoby się pokroić żeby tu żyć (czy ogólnie w świecie zachodnim)
  • Odpowiedz
@CzechoslowackiZwiazekSzachowWodnych Polska to przeciętny kraj europejski. Polacy są bardzo zakompleksieni i co chwila podkreślają jak zajebisty jest ich kraj w porównaniu do innych krajów co jest nie do końca prawdą, jest wiele lepszych krajów do życia, Polska jest w ogonie UE jeśli chodzi o poziom życia. Poza tym mentalnie conajmniej połowa Polaków to tacy Rosjanie czy Ukraińcy, zamknięci, nieufni, zacofani. Duża część Polaków to rasiści i antysemici, na dodatek się tym
  • Odpowiedz
@Movet: jeżeli ktoś mieszka na stałe w Polsce wielu rzeczy nie dostrzega. Mamy okropna estetykę, duzo zaniedbanych domów, odpadające tynki w kamienicach. Do tego ludzie są aroganccy, opryskliwi, jest dużo patologii, zuli, kierowcy jeżdżą jak wariaci, pracodawcy wyzyskują ludzi, mamy gowno firmy, gowno uczelnie i służbę zdrowia oparta na prywatnych wizytach. Wiadomo, że nie jesteśmy jakimś k---a burkina faso ale stać nas na dużo więcej. A może to wszystko co
  • Odpowiedz
@jar-ek333:

jeżeli ktoś mieszka na stałe w Polsce wielu rzeczy nie dostrzega.

O tak tak. Przez długi czas różnice między Polską a zachodem były tak duże że ciężko było ich nie zauważyć ale od kiedy w Polsce się polepszyło to wielu ludziom a szczególnie konserwatystom o------o i im się wydaje że jedyną różnicą do zachodu jest to że zarobki są tylko w miarę ok a na zachodzie duże a prawda
  • Odpowiedz