Wpis z mikrobloga

Coś w stylu jak powiesz, żeby p0laczki przestały w końcu płakać nad historią, jakim to poszkodowanym narodem jesteśmy i zaczęli patrzeć na to co tu i teraz oraz szukać winnych wśród samych siebie, a nie wszędzie dookoła
  • Odpowiedz
@CzechoslowackiZwiazekSzachowWodnych: Jesteśmy skrajnie głupim narodem na tle Europy - ostatnie wyniki badań OECD, popularność teorii spiskowych, alt-medów, wyniki wyborów, fatalna jakość uczelni i szkolnictwa, ilość (albo raczej obecność) pseudokibiców i mnóstwo, mnóstwo innych symptomów (nie tylko oficjalnych statystyk, ale też własnych obserwacji) mnie w tym utwierdza. Ale i tak najgorsze jest to, że uważamy się za najbardziej inteligentny i jedyny oświecony naród xD

• Odpowiedz
@CzechoslowackiZwiazekSzachowWodnych:

Ktoś pisał powyżej, ale za mało dobitnie. Polacy to straszni antysemici, robili pogromy przed, w czasie i po wojnie. Zdarzyło się nawet że Żydzi podczas pogromu zostali obronieni przez żołnierzy Wehrmachtu xD

To powszechne wmawianie że Polacy wyłącznie ratowali Żydów, to jest największy mit i ściema naszego narodu. A dzisiaj nawet nie ma tego jak maskować powoli, bo widać jak wygląda nastawienie do Ukraińców.

Aha, i Jedwabne to robota
  • Odpowiedz
@Marsu335: mów za siebie, ja nikogo nie zamordowałem, nawet nie zabiłem.

A tak na poważnie sobie myślę, dlaczego ja mam odpowiadać za to że nawet nie moi przodkowie coś robili 100 lat temu, tylko dlatego że mówili tym samym językiem co moi przodkowie? Tak samo z zasługami, to nie moja zasługa że ludzie mówiący tym samym językiem co moi przodkowie 100 czy ileś lat temu dokonali szlachetnego czynu. Każdy odpowiada
  • Odpowiedz