Wpis z mikrobloga

@bartekppp: nie musisz mi tłumaczyć jak działa świat( ͡° ͜ʖ ͡°) mimo wszystko, że państwo wypuściło oficjalny środek płatniczy w postaci banknotu, który jest bezużyteczny w życiu codziennym dla przeciętnego Kowalskiego.
  • Odpowiedz
@Castellano: kiedyś, ponad 20 lat temu, na giełdzie samochodowej w Belgii podchodzę do Valona i proponuję 1800Euro za golfa 3. Ja zero francuskiego on ni w ząb angielskiego ale na kalkulatorze się dogadaliśmy. Ja mu podaje 3 banknoty po 500E i 3 po sto. Koleś łypie, przełyka ślinę ale bierze od podejrzanego Polaka bez języka.
2 tygodnie temu próbuje zapłacić pińsetką w hotelu w Grecji za klimatyczne a babol mówi,
  • Odpowiedz
@Castellano: widziałam, babka próbowała nim zapłacić w kebabie, nie przyjęłam bo raz, że to do obiegu bankowego głównie, a dwa że nie widziałam nigdy tego banknotu i dla mnie było to równoważne z próbą zapłacenia monopoly.

I dobrze zrobiłam, bo kolejna osoba która mi pokazała 500, ale nie chciała płacić nawet do ręki dała i się nawet faktura nie zgadzała xD. I kolory były inne, imo próbowała fałszywkę zbyć, bardzo
  • Odpowiedz