Wpis z mikrobloga

@Castellano: no mało kto płaci gotówką w tych czasach, chyba że wypłacisz z bankomatu, lub otrzymasz taki nominał za pracę na czarno i wtedy zobaczysz banknot z wizerunkiem naszego wspaniałego Króla, wyzwoliciela Wiednia, Jana III Sobieskiego ()
  • Odpowiedz
@Castellano: tak z połowę emerytur wypłacam w 500 bo inaczej by mi banknoty nie zmieściły w nerce xd Paczka 500 i każda babcia dostaje po 2-3 500. Poza tym co teraz ta 500 warta jest? Idziesz do sklepu zrobić większe zakupy i już połowy 500 nie ma, żeby dawny cel 500 wrócił to by musieli chyba zrobić banknot 1000 zł (i pewnie prędzej czy później się pojawi).
  • Odpowiedz
@Castellano: a i taka ciekawostka, głównie na wsi, praktycznie wszystkie dziadki (bo babcie to niezbyt) mówią tak "pan da mi wszystko (czyli pełne tysiące) w pińć sytkach a reszte w drobnych bym na życie miał" chłopy potrafią miesięcznie 2-3 koła odkładać w tych 500 xddd
  • Odpowiedz
@Castellano: Nie ma czego żałować, raz miałem problem, bo nikt mi tego nie chciał w sklepie przyjąć, to jest rzadko spotykany banknot i ludzie się boją, że jest fałszywy ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Castellano: Były szef troll tak nam kiedyś w robocie psikusa śmieszek pierdzielony zrobił. Wypłata w kilku banknotach do łapy. Nawet w kantorze miałem problem to rozmienić bo ledwo co one wyszły, a ja miałem 20 lat i siano w głowie xd
  • Odpowiedz