Aktywne Wpisy

lord-nihilus +195
Angielska Julka przyzwyczajona do życia w bezpiecznej bańce stworzonej przez simpy i kukoldy pierwszy raz została skonfrontowana z rzeczywistością, całości zwieńczona wymownym, spektakularnym napadem paniki. W takiej samej bańce żyją wszystkie baby w kukoldystanach.
#blackpill #kukoldystan
#blackpill #kukoldystan

Ksiunc +27
Ukończyłem Cyberpunk z dodatkiem i mam od kilku dni taką wewnętrzną pustkę i depresję. Mam wrażenie, że nie zagram nigdy w nic równie dobrego.
Pamiętam że podobnie miałem po Wiedźminie 3 i na kilka lat gry nie dawały mi radości.
Polecacie coś co mogło by pomóc?
Coś w miarę aktualnego max 10 lat, z dobrą fabułą, z bohaterem z którym można się zżyć.
#cyberpunk2077 #wiedzmin #gry
Pamiętam że podobnie miałem po Wiedźminie 3 i na kilka lat gry nie dawały mi radości.
Polecacie coś co mogło by pomóc?
Coś w miarę aktualnego max 10 lat, z dobrą fabułą, z bohaterem z którym można się zżyć.
#cyberpunk2077 #wiedzmin #gry

A ja bym chcial zeby morytorycznie ktos mi napisal . gdzie on sie niby myli? Ktos kto potrafi sympatie poliytczne dac na bok
P.S. komenatarze z nawiazaniem do partii bede kasowal, chce tylko ekonomicznie wiedziec, gdzie on sie myli, ze jest tak wysmiewany
#ekonomia #polska #finanse #gospodarka
źródło: 310a55e291d180fd318e1af0d6013a8e42b1237c6556ddba4c865ee6a3d04507,w400
Pobierz@BelgijskieFrenchFries: Bardzo slaby bait. nawet jak na konto od 4h :D
Upraszczajac (bo widze ze konkrety i tak nei przemowia):
Skoro programy socjalne sa takie zarabiste i tak pobudzaja konsumpcje i gospodarke ze generuja nowe miejsca pracy
A drugi raz - jak bezrobocie i dlug panstwa rosnie to PKB jest "przestarzalym" wskaźnikiem.
Ta sama sytuacja moze byc pozytywna lub negatywna zaleznie od innych okolicznosci,
Jak studiowalem to profesor ekonomii taki fajny przyklad powiedzial - jak zmienie diete i bede teraz jadl wiecej miesa i tluszczy to
@gorzki99: czyli to co mają inźyniery na zachodzie. Masz rację idźmy w tym kierunku.
@BelgijskieFrenchFries: Oczywiscie ze pozwole. Teoretycznie mamy ponoc wolnosc slowa. Wiec zrob to.
Bo poki co podales przyklad bez sensu. Podobnie nie da sie wyspac na
@Matpiotr: Czyli "go west"?
@gorzki99: O pomijalne wartości, nie wiem 0.5%?
Ale mogl się np. przy służyć redystrybucji dóbr, zeby Ci na dole też coś z tej gospodarki mieli.
Upraszczajac (bo widze ze konkrety i tak nei przemowia):
Skoro programy socjalne sa takie zarabiste i tak pobudzaja konsumpcje i gospodarke ze generuja nowe miejsca pracy
@BelgijskieFrenchFries: Pomijalne wartosci to dobra odpowiedz.
Czyli program TOTALNIE nie zrobil to do czego byl w zalozeniu stworzony. A dalej dziala
@ShadyTalezz: Polecam sie na przyszlosc.
Moze kiedys ogarniesz na czym polega analiza. Wtedy zrozumiesz o co mi chodzi.
Taki protip na start - pokaz (z obojetnie ktorej strony skali) absurd. jesli taki znajdziesz (z obojetnie ktorej strony skali) to dobry znak zeby sie nad tym zastanowic glebiej.
@Miniu30: Co rozumiesz przez "spadly"?
matematycznie jest to niemozliwe skoro minimalna leci w kosmos i sky is no
Matematyki jak widac nie ogarniasz za to populizm w pelnej krasie ogarniasz. Skad sie wzial ten wzrost? Zastanawiales sie nad tym czy to Ci styki przepali?
@gorzki99: Mozesz na tym nie tracić z powodu wzrostu siły nabywczej wynagrodzeń..
Za dzisiejsza minimalna jesteś w