Wpis z mikrobloga

Jak patrzę na Nawrockiego, to mam wrażenie, że to jest trochę tak, jakby wzięli jakiegoś typa z blokowiska i zrobili prezydentem. Ale mimo wszystko mam wrażenie, że stopniowo uczy się ogłady, sposobu wypowiedzi i wydaje mi się, że jest coraz lepiej.

Przez te dwa miesiące widać, że włożył spory wysiłek wraz ze swoimi doradcami, by nauczyć się salonów, ale ciężko będzie mu oduczyć się pewnych złych nawyków, jakie nabył z czasów kibolskich. Ale potencjał może mieć, skoro mimo tego, skąd pochodzi, dał radę skończyć studia i skończył w Pałacu Prezydenckim, a nie na budowie w Anglii.

#polityka #neuropa #4konserwy #nawrocki
Kielek96 - Jak patrzę na Nawrockiego, to mam wrażenie, że to jest trochę tak, jakby w...

źródło: karol-nawrocki

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kielek96: W tym tempie za rok zostanie światowym mistrzem szachów, a za 5 lat stworzy inteligencję roju i posiądzie intelekt wszystkich ludzi na świecie, tworząc pierwszą superinteligencję. Za 10 lat zbuduję sferę dysona podnosząc tym samym ludzkość do 2 poziomu cywilizacji w skali Kardasheva.
  • Odpowiedz
mimo tego, skąd pochodzi, dał radę skończyć studia i skończył w Pałacu Prezydenckim, a nie na budowie w Anglii

@Kielek96: przecież on ma totalnie zwykłe pochodzenie. Ktoś kto jest z blokowiska z dużego miasta ma dużo większe szanse na skończenie studiów niż ktoś z wioski czy miasta powiatowego.
  • Odpowiedz
Jak patrzę na Nawrockiego, to mam wrażenie, że to jest trochę tak, jakby wzięli jakiegoś typa z blokowiska i zrobili prezydentem. Ale mimo wszystko mam wrażenie, że stopniowo uczy się ogłady, sposobu wypowiedzi i wydaje mi się, że jest coraz lepiej.

@Kielek96: Do czego to doszło. Ludzie się cieszą, że prezydent stopniowo uczy się mówić nie jak kibol. To skoro nie liczy się poziom startowy tylko postęp to weźmy następnym
  • Odpowiedz
  • 0
@wstanczyk @mvser @Asd15: Dla mnie ma znaczenie punkt startowy, nie głosowałem na Nawrockiego ani w pierwszej ani drugiej turze bo uważałem że facet kompletnie nie pasuje do tej funkcji.
Dalej tak uważam bo prezydentem kraju powinien być doświadczony polityk. Jednak mimo wszystko widze że facet sie stara oraz rozwija i widać że mu zależy aby sie lepiej odnaleźć na salonach.
Takiego mamy prezydenta i już nic nie zrobimy,
  • Odpowiedz
Takiego mamy prezydenta i już nic nie zrobimy, dlatego mam nadzieje (może naiwną), że przez 4 lata nie o-----e czegoś za co cały kraj będzie sie wstydził, tak jak na debacie przy snusie

@Kielek96: Takie rzeczy jak ten snus, to są nic nie znaczące pierdoły. Dla mnie istotniejsze jest to, że od początku ustawia się, jako podnóżek Trumpa, a także zapowiada walkę z rządem. To są sprawy, które mają znaczenie.
  • Odpowiedz
  • 0
@wstanczyk: Oczywiście, jesli to co ty mówisz sie utrzyma przez 5 lat to będziemy mieli bardzo słabego i szkodliwego prezydenta. Z drugiej strony, jeżeli ma dobre kontakty z Trumpem to może też sporo dobrego załatawić dla Polski, ale pytanie czy Nawrocki będzie miał odpowiednie kompetencje i odpowednich doradców.
  • Odpowiedz