Wpis z mikrobloga

Mirki, jakiś pomysł na realizację spuszczanie wody z pralki? Chyba projektant nie podumał bo spust jest na wysokości ok. 3cm nad ziemią, pod pralką mam góra cm miejsca. Jak odkręcam zaślepkę to od razu leci. Odsuwanie pralki/przechylania jej odpada bo nie chcę uszkodzić węży za nią.
Zdjęcie w komentarzu

#pralka #agd #mediaexpert #bosch #samsung #rtveuroagd #rtv
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nowy_urzytkownik: a nie masz tam obok filtra jakiejś rurki spustowej? Na zdjęciu widać czarną dziurę, ale w znanych mi pralkach coś takiego często funkcjonuje, masz tam dodatkowy wężyk, który da się wysunąć i albo lać z niego (choćby na blachę do ciast) albo dowolnie przedłużyć czy choćby i odessać przy pomocy dużej strzykawki - w filtrze tej wody nie ma znów aż tak dużo, kup sobie strzykawkę 500ml, to na
JarekP - @nowyurzytkownik: a nie masz tam obok filtra jakiejś rurki spustowej? Na zdj...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@nowy_urzytkownik: jak to model bez wężyka, to po prostu płaskie naczynie, ręcznik dookoła i odkręcasz lekko, leci trochę, zakręcasz, wymieniasz naczynie i tak w kółko. Robiłem tak kiedyś. Tej wody tam nie ma dużo (chyba że coś się zepsuło i spuszczasz z pełnym bębnem, wtedy masz 1.5h z głowy xD).
  • Odpowiedz