Wpis z mikrobloga

Chciałbym uciec od obecnego dostawcy domeny i hostingu, bo nie odpowiada mi jego poczucie humoru (w kontekście wystawianych faktur za przedłużenie).

Co potrzebne:
1. Ok. 100GB, ale dzielone płynnie pomiędzy e-mail i stronę www (obecne śmieszki dzielą sztywno 50:50 - możesz mieć stronę ważącą 100mb i przestrzeni na maile nie zwiększysz powyżej 50GB).
2. Brak limitu lub wysoki limit dobowy wysyłanych maili (obecne śmieszki mają chyba 400 na dobę, potem dostajesz bana - czasem puszczam mailing).
3. Rozumiem, że w tej branży przedłużenie jest droższe niż pierwszy rok, ale niech to nie będzie podwyżka 700 procent, bo to już zalatuje bandytyzmem.

Generalnie żeby było tanio i dobrze. Coś polecacie?

#domeny #domena #hosting
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nervous_breakdown: Cześć, możesz zerknąć na naszą ofertę na sohost®
Możesz rozdzielić 2 dwie odrębne usługi jeżeli poczta zajmuje więcej powierzchni, dzięki czemu zaoszczędzisz.
Jeżeli chodzi o limity dobowe na wysyłane wiadomości to są u nas "ruchome" np. jeżeli prowadzisz sklep i wysyłasz wiadomości do klientów to nie ma problemu ze zwiększeniem.
Jeżeli chodzi o mailing to spodziewam się, że żaden hosting nie zezwoli na mailing, ze względu, że infrastruktura hostingu
  • Odpowiedz
@nervous_breakdown: z ciekawości: o jakim obecnym dostawcy piszesz?

Ja mam domeny w OVH, a hosting w MyDevil.net. Mają przejrzyste ceny (jest zniżka lojalnościowa i odnowienie tanieje z roku na rok), strony/transfer/bazy/skrzynki bez ograniczeń, 5k maili na dobę.
Teraz mają promocję na nowe konta hostingowe: 50% taniej z kodem NVME (kodu polecającego nie podaję, bo daje 20%, a nie można obu kodów wprowadzić).
  • Odpowiedz
@nervous_breakdown:

1. U mnie dzielisz przestrzeń jak Ci pasuje.
2. Limit wysyłanych maili jest, ale tylko per godzina (500), aby nie wylądować zaraz na black listach .
3. 150 GB - 319 netto, pierwszy rok, 319 zł netto przedłużenie.
  • Odpowiedz