@Metylo: lniane koszule idealne na upał, nakrycia głowy chroniące przed słońcem, wygodne chinosy i sportowe obuwie. Jeżeli idę jakimś łatwym szlakiem to gdzie problem?
@Metylo tak wygląda człowiek co pierwszy raz jedzie w góry i jest kompletnie nieprzygotowany.
To jest straszne jak ludzie idą w góry! Nie zdają sobie sprawy z zagrożenia! Ja wchodziłem w zeszłym roku na Giewont, lipiec, skwar, wszyscy w krótkich spodenkach, japonki, klapki, małe dzieci - koszmar! Ja jedyny byłem przygotowany: dwa czekany, raki, profesjonalna odzież, specjalistyczny mocno spłaszczony namiot (żeby opierał się wiatrom), butle z tlenem - najgorsze
@GladysDelKarmen: Dokładnie, gdzie butle z tlenem! Pewnie jeszcze robią podejście bez aklimatyzacji. Coraz więcej amatorów pcha się do chodzenia po górach...
Wszyscy goście z dobrym BMI, raczej w dobrej formie fizycznej, ale trzeba się zesrać bo dwóch się ubrało niezgodnie z wyobrażeniem xD
Niby dlaczego najgorszy? Nie wiem, choć się domyślam
Spójrz na obuwie, raz dwa i problem gotowy. Później TOPR / GOPR musi latać do kogoś, kto nie potrafi ubrać odpowiedniego obuwia, zamiast pomagać innym potrzebującym. Coś jeszcze tu jest nie tak czego się domyślasz?
@Metylo: @N4lesnik Bo nie ma to jak iść w naturalny teren by trochę pozwiedzać itp. i o---------ć się jak stróż w boże ciało, do tego na biało i zamiast cieszyć się chwilą i wyluzować, to być cały czas napięty jak żyła na kutasie uważając by nie u--------ć sobie białych spodni Gucci.
Nie ma to jak jak otwierać górną odbytnice bez znajomości tematu. Bo przecież hejt musi się wylać, żeby sobie podbić trochę samopoczucie przed kołchozem nie? ;d Z tego co wiem, to jest coroczny wyjazd grupy ludzi w Dolomity (również przedsiębiorców), świetne trasy rowerowe, wspinaczka, spacery itd. - wszystko w otoczeniu naprawdę kozackich widoków. Ten screen ze story to najprawdopodobniej jakiś krótki spacer, a nie wyczerpujący hiking, wiec każdy idzie w tym, w
Spójrz na obuwie, raz dwa i problem gotowy. Później TOPR / GOPR musi latać do kogoś, kto nie potrafi ubrać odpowiedniego obuwia, zamiast pomagać innym potrzebującym. Coś jeszcze tu jest nie tak czego się domyślasz?
@Mexiii: tak tak, już widzę jak topr podrywa helikopter bo ktoś sobie skręcił kostkę w newbalancach na praktycznie poziomym szlaku. Od tego hejtu już wam się styki poprzepalały. Nie każdy kto idzie w góry chce
@Mexiii: a co jest nie tak z ich obuwiem? To nie są loafersy, monki czy espadryle tylko buty, które ewidentnie nie pasują do ich ubioru, więc widać że zostały założone z myślą o chodzeniu po szlaku. Że nie są ponad kostkę i nie ważą tyle co glany? Nie muszą i udowodni to każdy producent obuwia trekkingowego mający w swojej ofercie takie buty.
Kapitalistyczny Przodownik Pracy - społeczeństwo takich potrzebuje żeby mieć usprawiedliwienie, że trzeba pracować więcej, ciężej, zostawać po godzinach i dziękować szefowi że dzięki temu "się rozwijamy"
@rimyi Ty byłeś kiedyś w Tatrach w sezonie? Nie masz pojęcia o czym piszesz. Ludzie w Newbalance lub podobnym obuwiu to standard na szlakach. Na Swinicy to codzienny widok, rekordem dla mnie był chlop, którego w japonkach spotkałem pod Kościelcem (mam nadzieje, że to był jakiś happening - aż w taką głupotę ludzką nie wierzę). Wiesz że każdy szlak trzeba zaczynać od doliny, od „poziomego szlaku”? Realny problem i „rak” polskich
jakie polskie słodycze/przysmaki mogę kupić ludziom, którzy nigdy nic polskiego nie jedli? myślałam nad kabanosami, polskimi ogórasami i kisielem, ale co jeszcze mogłabym kupić to nie wiem
#heheszki #warszawa #gory
źródło: temp_file8777877168316916480
PobierzTo jest straszne jak ludzie idą w góry! Nie zdają sobie sprawy z zagrożenia! Ja wchodziłem w zeszłym roku na Giewont, lipiec, skwar, wszyscy w krótkich spodenkach, japonki, klapki, małe dzieci - koszmar! Ja jedyny byłem przygotowany: dwa czekany, raki, profesjonalna odzież, specjalistyczny mocno spłaszczony namiot (żeby opierał się wiatrom), butle z tlenem - najgorsze
@GladysDelKarmen: Nie, no co Ty..... Spokojnie morskie oko zrobią....
edit: dobra, już sobie sprawdziłem
@dondon: nigdzie ¯\(ツ)/¯ ale przyznam, że w górach wyglądają dla mnie dość komicznie
To AI prawda?
@GladysDelKarmen: Dokładnie, gdzie butle z tlenem! Pewnie jeszcze robią podejście bez aklimatyzacji. Coraz więcej amatorów pcha się do chodzenia po górach...
Wszyscy goście z dobrym BMI, raczej w dobrej formie fizycznej, ale trzeba się zesrać bo dwóch się ubrało niezgodnie z wyobrażeniem xD
tak sie robi instagramy
Komentarz usunięty przez autora
@Mexiii: tak tak, już widzę jak topr podrywa helikopter bo ktoś sobie skręcił kostkę w newbalancach na praktycznie poziomym szlaku. Od tego hejtu już wam się styki poprzepalały. Nie każdy kto idzie w góry chce
@Mexiii: a co jest nie tak z ich obuwiem? To nie są loafersy, monki czy espadryle tylko buty, które ewidentnie nie pasują do ich ubioru, więc widać że zostały założone z myślą o chodzeniu po szlaku. Że nie są ponad kostkę i nie ważą tyle co glany? Nie muszą i udowodni to każdy producent obuwia trekkingowego mający w swojej ofercie takie buty.
źródło: temp_file5537712781629878303
PobierzW sumie Jaś Kapela jak go nie trawię tak chłopa trafnie podsumował:
https://krytykapolityczna.pl/gospodarka/jakub-roskosz-przodownik-pracy-ambasador-rownych-szans/
Kapitalistyczny Przodownik Pracy - społeczeństwo takich potrzebuje żeby mieć usprawiedliwienie, że trzeba pracować więcej, ciężej, zostawać po godzinach i dziękować szefowi że dzięki temu "się rozwijamy"