Wpis z mikrobloga

Później TOPR / GOPR musi latać do kogoś, kto nie potrafi ubrać odpowiedniego obuwia, zamiast pomagać innym potrzebującym.

@Mexiii: idą sobie prostym szlakiem, mają lekkie buty sportowe w stylu New Balance. Być może poszli traskę 2-3 godziny doliną do schroniska w ładną pogodę. Być może będziesz w szoku, ale alpiniści w niższych partiach zakładają tzw. podejściówki, które zasadniczo są podobnymi, niskimi butami. Ubranie mają dostosowane do warunkach, mimo że wyglądają
  • Odpowiedz
LANCZ xDDD

@FoolyKewly: Ogólnie to jest bardzo zabawne. Nie wiem dlaczego, ale dosłownie zawsze ci wszyscy ludzie kreujący się na wilków z wall street wielkich old money sprzedawców odkurzaczy klasy średniej dla których największym sukcesem życiowym jest zjedzenie czegoś w hardrockcafe i wzięcie toyoty corolli w leasing albo kilkuletniego mercedesa z Kanady na kredyt próbują używać języka angielskiego chociaż nawet nie umieją się w nim poprawnie wysławiać.
  • Odpowiedz
@Metylo A ja myślałam że tylko na tatromaniaku jest taki zlot odpowiedzialnych wspinaczy. Oczywiście, na górkę o nachyleniu 5% w idealną pogodę bez czekana, butli z tlenem i zapasowego namiotu ani rusz - w końcu w Polsce na morderczych wysokościach 800m pogoda może się zmienić w ułamki sekund xddddd
  • Odpowiedz
Spójrz na obuwie, raz dwa i problem gotowy

@Mexiii: Beka z typów bo koszule i białe spodnie, ale z butami nie widzę żadnego problemu. Ja całe tatry i jakąśtam część alp zrobiłem w butach typu adidasy/najacze a w najlepszym razie w niskich trekkingach przy gorszej pogodzie bo nienawidzę typowych butów trekingowych za kostkę i nigdy nie miałem żadnego problemu
  • Odpowiedz
to gdzie problem?

@dondon: wykopek gurarz się sra i saneczkuje dupą z giewontu, bo ludzie poszli ubrani inaczej niż on xD to jest jedyny problem.
U mnie w robocie też firma wzięła kurna informatyków w góry na jakiś p--------y szlak, że nachylenie to było po 30-45*, każdy w adidasach, tylko jeden człowiek gór kurna w butach za kostkę, z plecakiem jakby tam miał namiot, kuchenkę i agregat prądotwórczy z zapasem
  • Odpowiedz