Wpis z mikrobloga

pytanie do użytkowników kół karbonowych ( a najlepiej do użytkowników, którzy przesiedli się z kól alu na karbon w ramach jednej ramy) - warto inwestować w taki swap ? mam rower z karbonowa rama aero, ale na kolach aluminiowych. Znalazlem koła karbonowe no limited za 3k (wydaje sie spoko cena) i zastanawiam się czy warto...
#szosa #rower
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mattkozlowski0: Mam rower aluminiowy i po zakupie kół karbonowych (csc 38mm - chinol z aliexpress) raczej nie poczułem różnicy w jeździe. Wyglądają fajniej niż aluminiowe z niższym profilem, ale przy jeździe rekreacyjnej raczej nie dostrzegam znaczących różnic.
Jeśli chcesz wydać kasę na hobby, to pewnie warto, może coś poczujesz, może nie, ale wygląd raczej na pewno się poprawi. Generalnie przy jeździe amatorskiej ciężko rozpatrywać coś w kategoriach "czy warto", bo
  • Odpowiedz
warto inwestować w taki swap

@mattkozlowski0: jak jezdzisz dla przyjemnosci, to to jest pytanie do samego siebie - będzie Ci przyjemniej jeździć na nowych kołach? Ja stojąc przed taką decyzją kupiłem sobie fajne aluminiowe dt swissy. Wyglądają spoko, bębenek tyrka, są w miarę lekkie i sztywne. Nie boję się, że mi gdzieś odprysną od kamyka na drodze, albo, że je uszkodzę w transporcie. Żeby uczciwie zbadać czy lepiej Ci się
  • Odpowiedz
@mattkozlowski0: Warto, jest różnica w kontekście utrzymywania wyższych prędkości oraz korzyści aerodynamiczne związane z kierunkiem wiatru (tył/bok, działanie jak żagiel)
  • Odpowiedz