Wpis z mikrobloga

#budujzwykopem #nieruchomosci

https://lk-projekt.pl/projekty-domow/projekt-domu-lk1334

Jaki jest orientacyjny koszt budowy m2 takiego typu domu do stanu deweloperskiego? Okna instalacja itd, bez wykonczenia wewnatrz bo to juz indywidualna sprawa.

Jaki zakres cenowy m2 trzeba przyjac w przyblizeniu?
Wiem ze za 4k nie da rady, ale czy jest to 5-6k czy 8-10k?

Chat gpt wyliczyl na okolice 3M razem z basenem wyliczonym na 300-500k.

Jest to realna cena?
Zulf - #budujzwykopem #nieruchomosci 

https://lk-projekt.pl/projekty-domow/projekt-d...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@PfefferWerfer @hrabia_ponimirski

To przykladowa bryla, chcialem sie zorientowac zupelnie +- by moc cokolwiek zaplanowac. W sumie to zadzwonie do nich w poniedzialek, moze cos powiedza precyzyjnie ale juz czuje p---------e „to zalezy”.

Bardziej chodzilo mi o zorientowanie sie o ile drozej to wszystko wychodzi, jak sie stosuje wielkopowierzchniowe okna, a sama konstrucja bydunku tez jest bardziej wymagajaca niz domki 100m2 z dwuspadowym dachem.

Czyli pewnie 6-8k trzeba liczyc
  • Odpowiedz
Czyli pewnie 6-8k trzeba liczyc

@Zulf: imho więcej, w takich brylach masz b. duzo zelbetow, to mocno podnosi cene samej konstrukcji, plus masa nietypowych rozwiazan, tutaj widze chociazby koszmar na dachu, masa obrobek ktore sa koszmarnie drogie
  • Odpowiedz
  • 0
@hrabia_ponimirski o to mi chodzilo, od lat zajmuje sie wykanczaniem mieszkan, tam wiem na co zwrocic uwage i co moze wywindowac cene. Przy budowie czegos takiego nigdy nie bylem i nie mam znajomych z takimi domami zeby o realne ceny podpytac.

Czyli zeby sie nie w----c, to trzeba miec 10k/m2 + dzialka + srodek+ ogrodek. Czyli 5-6M calosc.
  • Odpowiedz
Czyli zeby sie nie w----c, to trzeba miec 10k/m2 + dzialka + srodek+ ogrodek. Czyli 5-6M calosc.

@Zulf: tak bym obstawial, ale wiadomo - kazdy projekt jest inny
Jeszcze pamietaj o warunkach gruntowych, to tez potrafi wywrocic do gory nogami kosztorys
  • Odpowiedz
@Zulf: okolice 5-7k z metra, wszystko zależy czy gospodarczy czy generalny wykonawca oraz od wyborów technologii i materiałów, do tej ceny wykończenie i działka. btw. okropny projekt
  • Odpowiedz
@Zulf: realnie 8k za m2 do stanu DEWELOPERSKIEGO. Do tego ogród, ogrodzenie, wykończenie - kolejne 3k m2 minimum, summa sumarum jakieś 4 miliony polskich złotych piękny kawalerze
  • Odpowiedz