Wpis z mikrobloga

Co byście zrobili, załóżmy ze zarabiasz 5k netto w Krk z brakiem perspektyw przez najblizszy rok na zwiększenie stawki, bo przez ten rok będziesz napierał w rozwój. A masz do ogarniecia prawko, opłacasz se kurs/studia(700zł) i chcesz se troche odłozyć. Lepiej wynając pokój(1.4-5k max), aby miec bufor bezpieczesntwa czy bawić się w kawalerke za 2.5k w najgorszym mozliwym standardzie?

#wynajem #nieruchomosci #mieszkanie #krakow

Gdzie lepiej przezyć ten rok?

• Pokój(1.4-5k) 67.7% (84)
  • Mieszkanie(2.5k) 32.3% (40)

Oddanych głosów: 124

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zaveba: moja osobista rada jest taka, że jak możesz mieć spoko lokatorów to zabawa w mieszkanie to drogi biznes, który nie daje Ci wcale większego komfortu życia
  • Odpowiedz
  • 0
@Defined: Niestety nie mam z kim, jestem słokiem, który nie ma pracy w swoim zawodzie u siebie w miescie, do tej pory mieszkałęm ze wspóllokatorem z mojej miejscowosci, no ale on wraca na stare smieci. Ceny mieszkan to jakas patologia, jakbym zarabiał minimalną to chyba bym sie powesił.
  • Odpowiedz
@Zaveba ja się urodziłem w biednej i biednie też żyłem i żyję. Akademik z Ukraincem w tym samym pokoju też był, przynajmniej tanio, bo 400 zł za miesiąc
  • Odpowiedz
@Zaveba nie rozmawiałem z nim przez kolejne 4 miesiące, będąc w tym samym pokoju, później się wyprowadził xd, a potem z górki bo Covid i sam mieszkałem
  • Odpowiedz
@Zaveba: weź sobie na kartce napisz co Ci daje mieszkanie vs pokój

Wady/Zalety.

Pomnóż kwotę przez 12 i zastanów się czy jesteś w stanie znieść wady pokoju w zamian za te kwotę.

Zastanów się co zrobisz z zaoszczędzoną w ten sposób kwotą/co pozwoli Ci ona zrealizować
  • Odpowiedz
@Zaveba: jeśli nie szkodzi ci daleko od centrum to znajdziesz taniej niż podałeś. Znajoma niedawno wynajęła małą kawalerkę w nowej hucie za 1500 plus opłaty.
Ja bym wybrał wynajem pokoju, jest szansa że współlokatorzy będą fajni, to się zdarza
  • Odpowiedz